Kim Jong Un: "Situaţia alimentelor pentru populaţie devine tensionată". Pe cine dă vina liderul nord-coreean

Postat la: 16.06.2021 - 16:28

Kim Jong Un a cerut măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei alimentare a populaţiei, o situaţie care este „tensionată”. Liderul nord-coreean a prezentat şi cauzele acestei crize.

Kim Jong Un a condus marţi, 15 iunie, şedinţa plenară a comitetului central al Partidului Muncitorilor, unde au fost luate în discuţie politicile majore şi măsurile necesare pentru rezolvarea problemelor economice, potrivit agenţiei oficiale KCNA. Preşedintele Coreei de Nord a arătat că economia ţării a crescut în primele şase luni ale anului, iar industria a înregistrat un avans de 25% faţă de 2020.

„Situaţia alimentelor pentru populaţie devine tensionată, pentru că sectorul agricol nu a reuşit să îndeplinească planul de producţie la cereale, din cauza pagubelor produse de taifunul de anul trecut", a spus Kim Jong Un. În cadrul plenarei, partidul s-a angajat să direcţioneze toate eforturile către agricultură anul acesta şi discută modalităţi de a contacara pandemia de coronavirus, a mai scris agenţia KCNA. Coreea de Nord nu a raportat oficial niciun caz de coronavirus, iar ţara a impus restricţii dure, inclusiv de circulaţie în interiorul graniţelor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu