Lockdown-ul climatic este următoarea etapă. In Marea Britanie se vor introduce bariere ca sa nu te deplasezi cu masina la mai mult de 15 minute de casa!

Postat la: 15.12.2022 - 15:40

Avem tendința de a nu asocia cuvinte precum "blocaje rutiere" cu viața cotidiană obișnuită din Marea Britanie. Blocajele rutiere, ca și punctele de control, miros a țări instabile, cu forțe militare excesiv de prezente și, de obicei, mită. Și, deși poate că nu avem parte de mită, datorită tipurilor eco-socialiste din ce în ce mai dictatoriale care conduc din ce în ce mai mult din țară, riscăm să avem parte de baraje rutiere, cu excepția numelui, scrie The Telegraph.

Săptămâna trecută, consiliul comitatului Oxfordshire a dezvăluit noul său diktat înfricoșător, conform căruia în centrul orașului Oxford vor fi instituite "filtre de trafic" bazate pe camere de luat vederi, pentru a împiedica unii automobiliști să treacă prin el. În lunile anterioare, cel puțin unul dintre liderii consiliului a lăsat să se înțeleagă că planul va continua indiferent dacă oamenilor le place sau nu (verzii nu au fost niciodată deosebit de entuziasmați de spiritul democrației). Planul este pe cât de bizantin, pe atât de controlant, parte a unei viziuni care presupune împărțirea Oxfordului în șase cartiere de "15 minute".

S-ar putea foarte bine să-i împiedice pe mulți locuitori, inclusiv pe cei în vârstă, să ajungă de la A la B - dar dacă se întâmplă ca B să fie dincolo de cvadrantul tău, aplicarea unei viziuni comunitare "incluzive" și "durabile" trebuie să fie pe primul loc. În mod misterios, blocajele rutiere se referă la "a te asigura că ai centrul comunitar care are toate acele nevoi esențiale, sticla de lapte, farmacia, medicul de familie, școlile pe care trebuie să le ai într-un cartier de cinci minute". Nu este clar cum împiedicarea oamenilor de a se deplasa liber în oraș va produce, cumva, în mod magic, cabinete de medicină de familie și școli eficiente în perimetrul unui drum de 15 minute pentru toți.

Sticlele de lapte evocă un paradis vesel și pastoral al vremurilor trecute; poate cu un om care să le livreze pe o căruță trasă de cai, ca în vremurile de odinioară. Dar ceea ce este grozav în viața de astăzi, nu în ultimul rând într-o democrație liberală, este că oamenii pot alege o sticlă de lapte sau pot conduce până la un supermagazin Tesco și își pot lua laptele - și numeroase alte lucruri pe care le doresc - în liniștea vastelor sale culoare cu temperatură controlată. Nu mai este cazul (dacă se întâmplă ca acel supermagazin să se afle în centrul orașului Oxford). Bine ați venit în Marea Britanie, punctul de control ecologic.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu