Londra apelează la armată din cauza lipsei de alimente în magazine

Postat la: 10.08.2021 - 11:32

Guvernul britanic va apela la ajutor militar din cauza unei posibile penurii de alimente în magazinele din țară. Potrivit publicației Daily Mail, Marea Britanie se confruntă cu un deficit de 100.000 de șoferi de camion pentru a transporta mărfuri către supermarketuri.

Problemele logistice sunt cauzate nu doar de pandemia de coronavirus, ci și de Brexit, în urma căruia mulți șoferi au părăsit țara. Guvernul britanic va solicita armatei 2.000 de șoferi pentru a ajuta la distribuirea alimentelor și a altor produse de bază, inclusiv medicamente, în magazine. Se pare că soldații vor fi cazați în hoteluri și vor munci ore îndelungate pentru a răspunde la criză.

Se așteaptă ca guvernul să depună o cerere oficială de asistență militară "în scurt timp", precizează Daily Mail. Lipsa de personal se resimte în sectoarele transporturilor, logisticii, hotelier, industrial și al construcțiilor. Pe lângă deficitul de personal de servicii, angajatorii întâmpină dificultăți în găsirea de finanțiști, programatori, contabili și ingineri. S-a remarcat că situația actuală ar putea duce la o creștere a salariilor lucrătorilor și la o creștere a inflației.

sursa: observateurcontinental.fr

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu