Macron cere o impozitare internatională pentru a subvenționa "agenda verde" a Forumului Economic Mondial!

Postat la: 25.06.2023 - 17:00

Președintele francez și Young Global Leader al Forumului Economic Mondial (FEM), Emmanuel Macron, a cerut un nou "sistem global de impozitare" plătibil elitei globale pentru a subvenționa agenda verde și a combate schimbările climatice.

In cadrul summitului pentru un nou pact global de finanțare din Paris, vineri, Macron a susținut că trebuie stabilit urgent un nou cadru internațional de impozitare, deoarece acțiunile guvernelor individuale vor fi insuficiente pentru a face față presupusului Armageddon climatic care se va abate asupra lumii.

"Sunt în favoarea unei impozitări internaționale pentru a finanța eforturile pe care trebuie să le facem pentru a combate sărăcia și în ceea ce privește acțiunile climatice", a declarat președintele francez în comentarii raportate de POLITICO.

"Nu funcționează când o faci singur, fluxurile financiare se duc în altă parte", a adăugat Macron, închizând totodată apelurile pentru ca Franța să implementeze o nouă taxă pe avere pentru a finanța agenda ecologică.

"Franța are deja în vigoare două tipuri de taxe verzi care au fost sugerate: una pe biletele de avion, alta pe tranzacțiile financiare", a spus el, adăugând că îi va "face și pe alții să ne urmeze și să se mobilizeze" în jurul acestor probleme.

"S-a discutat foarte mult despre ideea de impozitare internațională, dincolo de ceea ce fac țările și instituțiile. Fie că este vorba de tranzacții financiare, de transportul maritim sau de anumite alte modele, acestea vor funcționa doar dacă sunt cu adevărat internaționale și, prin urmare, presupun un acord.", a spus el.

Macron a sugerat că Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), cu sediul la Paris, ar putea fi contactată pentru un proces de negociere în speranța creării unui sistem global de impozitare a climei.

Președintele francez, care se află la doar un an de la începerea celui de-al doilea mandat, s-a confruntat cu luni de tulburări în propria țară, care au început serios în toamna anului trecut, pe fondul crizei tot mai mari a costului vieții în Franța și, de fapt, în mare parte din Europa, ca urmare a blocajelor și a eșecului energiei verzi de a furniza suficientă energie pentru a compensa pierderile de energie rusească în urma războiului din Ucraina.

Protestele din Franța, care au degenerat adesea în revolte și acte de vandalism, au fost adesea atribuite exclusiv controversatei reforme a sistemului de pensii a lui Macron, care a ridicat vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani, însă aceasta a fost doar picătura care a umplut paharul pentru clasele muncitoare în opinia lor despre guvernul fostului bancher Rothschild.

Anul trecut, liderul globalist a proclamat că poporul francez "trăiește sfârșitul abundenței" - fără a recunoaște rolul propriului său guvern în perpetuarea politicilor, inclusiv a agendei verzi, care au dus la devastarea economică.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu