Macron si Omicron impun dictatura sanitara absoluta in Franța chiar cand Zemmour si-a anuntat candidatura cu un discurs fulminant pro-libertate!

Postat la: 02.12.2021 - 15:39

Coincidenta sau nu, imediat dupa ce Eric Zemmour si-a anuntat candidatura la presedintia Frantei cu un discurs pentru respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti (avand procente masive in sondajele electorale), autoritatile lui Emmanuel Macron au anuntat noile masuri guvernamentale pentru combatere a pandemiei de Covid 19.

Acestea au starnit reactii de indignare nu numai in Franța. Anterior introducerii acestor masuri, comentatori politici francezi sustineau ca Macron se va folosi de pandemie si de o dictatura "cu un lockdown total pentru a bloca alegerile si a opri ascensiunea lui Zemmour". Dupa cum se pare, masuri similare celor din Franta vor fi introduse usor-usor in toata Uniunea Europeana odata cu patrunderea variantei Omicron:

- Toti calatorii din afara spatiului UE vor trebui sa prezinte un test PCR de mai putin de 24 de ore la intrarea pe teritoriul Frantei, indiferent ca sunt vaccinati sau nu
- Toti cetatenii cu vârsta de peste 18 ani, care au fost deja vaccinati cu doza dubla acum mai mult de 5 luni de zile trebuie sa se vaccineze cu o a treia doza de vaccin deoarece începând cu 15 Ianuarie pasaportul sanitar al acestora va fi dezactivat. Imediat dupa injectarea cu cea de a treia doza, dupa 7 zile, acestia vor primi un nou code QR valabil. Daca codul QR este valabil la momentul vaccinarii cu cea de a treia doza acesta ramâne valabil pâna la eliberarea noului QR.
- Toti cetatenii cu vârsta peste 30 de ani vor fi vaccinati cu vaccinuri cu tehnologie ARN : Pfizer, BioNTech sau Moderna.
- Cetatenii cu vârsta peste 65 de ani, cei în vârsta, cei cu alte boli grava si cei cu imunitatea scazuta precum si personalul din sanatate dar si cei care au primit doar o doza de vaccin Janssen au pâna la data de 15 Decembrie 2020 pentru a primi o alta doza de vaccin daca vor sa beneficieze în continuare de pasaport sanitar valid. Incepând cu aceasta data pasapoartele sanitare ale acestor categorii de persoane vor fi dezactivate daca au mai mult de 5 luni de la ultima vaccinare.
- Pentru moment regulile de acces pe teritoriul Frantei ramân neschimbate. Cei care intra si sunt controlati trebuie sa prezinte pasaport de vaccinare valabil sau test PCR negativ de mai putin de 24 de ore ori certificat de trecere prin boala. Accesul pe aeroporturile din Franta este foarte controlat iar testul PCR negativ este cerut aproape tot timpul. Testele antigen nu sunt acceptate la intrarea pe teritoriul Frantei din cauza superficialitatii rezultatului acestora.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu