Medvedev taie 37 de miliarde de dolari: "Rusia va furniza grâu doar țărilor prietene. În Europa și America de Nord nu sunt astfel de state!"

Postat la: 02.04.2022 - 18:45

După declarația lui Vladimir Putin din 31 martie 2022: "Cu țările care refuză să plătească în ruble pentru gaz, contractele vor înceta!", a venit rândul fostului președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dimitri Medvedev, să adauge încă o amenințare ce ar urma sa devina reală.

În timp ce Occidentul își ascunde capul în nisip - cu riscul de a-și sacrifica populația - pentru a face pe placul Statelor Unite, potrivit postului de televiziune rusesc NTV, Dmitri Medvedev reacționează la sancțiunile europene împotriva țării sale cu o ripostă. "Vom oferi hrană și recolte doar prietenilor noștri (din fericire, avem mulți, iar aceștia nu se află deloc în Europa și America de Nord). Vom vinde atât pentru ruble, cât și pentru moneda lor națională, în proporții convenite. Nu vom furniza produsele noastre agricole dușmanilor noștri. Și nu vom cumpăra nimic de la ei", citeaza Reseau International.

Deja depășiți din punct de vedere militar, europenii vor trebui să coboare rapid, deoarece forța alimentară rusă este mult mai puternică. Medvedev ne reamintește: "Se pare că securitatea alimentară a multor țări depinde de livrările noastre. Se pare că mâncarea noastră este arma noastră tăcută. Și dacă cineva nu știe sau a uitat, atunci exportul produselor noastre agricole depășește exportul de arme reale - anul trecut s-a ridicat la peste 37 de miliarde de dolari."

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu