Ministrul german al Sănătății: "Germanii vor fi vaccinaţi, vindecaţi sau morţi până la sfârşitul iernii!"

Postat la: 22.11.2021 - 16:51

Jens Spahn, ministrul german a Sănătății, a declarat că germanii vor fi „vaccinaţi, vindecaţi sau morţi" până la sfârşitul acestei ierni, din cauza răspândirii tot mai agresive a COVID-19.

„Probabil până la sfârşitul iernii, cum se spune uneori cu cinism, fiecare sau aproape fiecare va fi vaccinat, vindecat sau mort" din cauza răspândirii variantei Delta, a declarat Spahn, potrivit AFP. Acesta a punctat că varianta Delta e „foarte, foarte contagioasă" și i-a îndemnat pe germani să se vaccineze „urgent". Germania se numără printre statele europene care se confruntă cu o creștere a numărului de infectări zilnic raportate, iar specialiștii pun situația pe seama ratei scăzute de vaccinare. În această țară, rata de acoperire vaccinală e de 68%, una dintre cele mai mici din vestul Europei.

În acest context, cancelarul Angela Merkel și succesorul ei, social-democrat Olaf Scholz, au decis să înăsprească restricţiile pentru persoanele nevaccinate. Totuși, ei au respins ideea vaccinării obligatorii. Cu evoluţia actuală, situaţia sanitară „va fi mai rea decât tot ce am cunoscut", a declarat Merkel în timpul unei reuniuni în propriul partid. Iar ministrul Sănătății a punctat că situația e „foarte, foarte dificilă în numeroase spitale".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu