Momentul când racheta hipersonică rusă Kinzhal a lovit ținta din Ucraina VIDEO

Postat la: 20.03.2022 - 12:27

O dronă militară a surprins imagini cu racheta hipersonică rusă Kinzhal care lovește o bază din regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina. Ministerul rus al Apărării a anunțat pe 18 martie că țara sa a folosit pentru prima dată rachete hipersonice Kinzhal pentru a ataca un depozit de arme din satul Deliatyn, regiunea Ivano-Frankivsk, vestul Ucrainei.

După ce racheta hipersonică Kinzhal a lovit șinta, coloane de fum negru au putut fi văzute ieșind din locația vizată. Momentul în care racheta Kinzhal a lovit baza din Ucraina a fost înregistrat de un vehicul aerian fără pilot (UAV) militar și postat de Ministerul rus al Apărării pe 19 martie, anunță presa vietnameză. Deliatyn, un sat de la poalele Carpaților, este situat la periferia orașului Ivano-Frankivsk, care împarte o graniță de aproximativ 50 de kilometri cu România, unul dintre membrii NATO.

VIDEO AICI

Anterior, Rusia nu a recunoscut vreodată că folosește această armă hipersonică de înaltă precizie în luptă. Agenția de presă de stat RIA Novosti a declarat că este prima dată când Kinzhal a fost folosit în operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina. Președintele rus Vladimir Putin a numit odată racheta Kinzhal o „armă invincibilă", capabilă să zboare de 15 ori mai repede decât viteza sunetului și să depășească toate sistemele de apărare aeriană. Racheta Kinzhal este una dintre noile arme dezvăluite de Putin în timpul discursului său privind starea Uniunii din 2018. Experții spun că viteza Kinzhal este capabilă să depășească majoritatea sistemelor de apărare antirachetă și de asemenea, capabilă să transporte focoase nucleare. (M.G.G.)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu