NATO primește o lovitură din interior: Turcia ar putea renunța la F-16 în favoarea avioanelor de luptă rusești

Postat la: 06.03.2023 - 14:11

Turcia poate renunța să cumpere avioane de vânătoare americane F-16, a declarat Ceargî Erhan, membru al Consiliului pentru securitate și politică externă de pe lângă președintele Turciei, relatează Komersant.

După cum a afirmat acesta, în loc de aceasta poate fi analizată achiziționarea, între altele, de avioane de vânătoare rusești. Erhan este de părere că după cutremurele produse în țară autoritățile turce vor renunța la ideea de a cumpăra avioane F-16, pentru că un avion de acest tip costă 20 de milioane de dolari. El a calificat ca greșeală cererea guvernului privind achiziționarea de avioane de luptă americane, pe care Congresul SUA încă refuză să le pună la dispoziție "sub un pretext sau altul" și care, după părerea sa, sunt "depășite și necompetitive în comparație cu alte avioane.

"Turcia trebuie să-și schimbe neîntârziat hotărârea privind F-16. De exemplu, era pe masă varianta cu F-35. Turcia avea așteptări de la pogram. Acum există alte variante, de exemplu avionul chinezesc, care a fost vândut Pakistanului, avioanele rusești, precum și avionul de vânătoare Eurofighter", a declarat Erhan pentru RIA - Novosti, preluată de publicația "Kommersant".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu