Noi manevre de război: Rusii testează o super arma in zona Articii

Postat la: 06.04.2021 - 09:37

După ce au comasat impresionante trupe militare la granița cu Ucraina, iată ca Federația Rusa mai face un gest menit sa alarmeze trupele NATO, trimițând in zona Artica o super arma.

Este vorba despre Poseidon2M39, o torpila nucleară, imposibil de detectat de radare, proiectata de ruși pentru a sparge bariera de securitate a pazei de coasta a statelor membre NATO. Conform experților militari occidentali, efectul nuclear al torpilei poate crea unde radioactive distrugătoare care ar face zonele-țintă nelocuibile timp de câteva decenii.

Fostul secretar adjunct de stat pentru securitate internațională și neproliferare, Christopher A Ford a declarat că Poseidon este conceput pentru a „inunda orașele de coastă ale SUA cu un tsunami radioactiv", iar directorul serviciului de informații norvegian, viceamiralul Nils Andreas Stensones, a declarat pentru CNN că "Torpila rusească Poseidon se află într-o fază de testare. Dar este un sistem strategic și are o influență mult mai mare decât regiunea în care este testată în prezent."

Imaginile prin satelit obținute de americani de la compania de tehnologie spațială Maxar prezinta o mișcare continuă de echipamente și și trupe militare rusești pe coasta arctică a țării, împreună cu spații de depozitare subterane, pentru Poseidon și alte arme de înaltă tehnologie. Sunt desfășurate acolo și bombardiere și avioane MiG31BM, ca și noi sisteme radar, aproape de coasta Alaskăi.

Ca o contrareacție la manevrele rusești, NATO a trimis in zona bombardierele americane B-1 Lancer staționate în baza aeriană norvegiană Orland și submarinul „invizibil" Seawolf. Departamentul de Stat a emis următorul comunicat; "Există în mod clar o provocare militară din partea rușilor din Arctica. Acest lucru are implicații pentru Statele Unite și aliații săi, nu în ultimul rând pentru că creează capacitatea de a proiecta putere până în Atlanticul de Nord". Îngrijorările occidentalilor au început încă din luna Noiembrie, când Rusia a testat racheta de croaziera antinava

„Zirkon", care alături de torpila Poseidon, fac parte dintr-o nouă generație de arme anuntate de Vladimir de Putin înca din 2018. Oficialii americani au anunțat ca Pentagonul este in alerta după ce Federația Rusa și-a intensificat acțiunile subversive in Europa de Est și Antartica, iar Comandamentul forţelor americane de pe bătrânul continent a susținut intr-o conferința de presa ca NATO se pregătește pentru "ce este mai rău".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu