Pentagonul folosește conflictul din Ucraina pentru a se pregăti de adevăratul război: SUA anticipează o confruntare în Pacific!

Postat la: 26.04.2023 - 12:34

Invazia Rusiei în Ucraina oferă Statelor Unite lecții valoroase pentru un potențial conflict cu China, de la necesitatea de a crea un flux durabil de muniție până la inovarea în domeniul spațial, afirmă adjuncta șefului Pentagonului, Kathleen Hicks, într-un interviu acordat agenției Bloomberg .

"Există multe avantaje pe care le-am obținut pentru un potențial conflict în Pacific din cauza conflictului din Ucraina", a declarat Hicks.

Hicks a abordat una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă SUA în încercarea de a aproviziona Ucraina cu arme și muniții pentru a rezista unei invazii rusești: Mulți contractori din domeniul apărării sunt reticenți în ceea ce privește accelerarea producției de muniții dacă SUA decide să nu le mai cumpere peste un an sau doi.

Bazându-se pe experiența celor 14 luni de război din Ucraina, Pentagonul face presiuni pentru a oferi producătorilor de arme mai multă predictibilitate prin contracte pe termen lung.

Departamentul american al Apărării a oferit, de asemenea, ceea ce se numește o autoritate prezidențială de retragere pentru a accelera livrările de arme către Taiwan. Aceste puteri îi permit să trimită provizii de arme pe insulă și să le înlocuiască ulterior.

"Ne gândim cum să folosim această autoritate chiar acum pentru a livra muniții mai rapide și mai puternice pentru a ne sprijini forțele din Pacific", a declarat Hicks.

Atât Ucraina, cât și Rusia s-au confruntat cu lipsuri de muniții cheie în timpul conflictului, iar SUA s-au confruntat cu epuizarea propriilor stocuri pe măsură ce trimiteau provizii Ucrainei.

Hicks, în vârstă de 52 de ani, este prima femeie confirmată de Senat în funcția de subsecretar adjunct al apărării și supraveghează gestionarea zilnică a celei mai mari birocrații federale. O altă lecție este importanța spațiului pentru viitoarele războaie.

Conflictul a scos în evidență "un ecosistem incredibil de inovație spațială comercială în SUA", a declarat ea pentru Bloomberg News.

În timpul războiului, acest ecosistem a ajutat la susținerea internetului în Ucraina. Acest lucru a permis forțelor ucrainene să localizeze țintele, să obțină imagini de pe linia frontului și a oferit o multitudine de imagini din satelit care au făcut lumină asupra acțiunilor forțelor rusești.

"Ne ajută să ne gândim la oportunitățile care reprezintă cele mai bune investiții", a spus Hicks.

SUA au alocat peste 35,4 miliarde de dolari Ucrainei de la invazia rusă din februarie 2022. Această asistență include peste 1.600 de sisteme antiaeriene Stinger produse de Raytheon Technologies și 10.000 de sisteme antitanc Javelin produse de un joint-venture între Lockheed Martin și Raytheon.

De la începutul războiului, Statele Unite au folosit autoritatea de retragere a președintelui pentru a extrage echipamente din stocul militar american existent de 36 de ori, cel mai recent într-un pachet de 325 de milioane de dolari.

Hicks a adăugat că războiul din Ucraina a demonstrat capacitatea SUA de a lucra cu aliații săi pentru a exercita "presiune" economică asupra agresorilor și a evidențiat valoarea schimbului de informații.

"Fiind capabili să vorbim cu aliații noștri, și chiar cu Ucraina, și chiar cu Rusia în avans, înainte de invazie, pentru a spune: "Hei, vedem ce se întâmplă aici". Acesta este un avantaj real", a spus ea.

Hicks a spus că, chiar dacă SUA continuă să înarmeze Ucraina, principalul său obiectiv va fi să concureze cu China în regiunea Pacificului.

"Nu încercăm să echilibrăm între două teatre. Avem o strategie clară concentrată pe China", a spus Hicks, adăugând că nu există platforme sau sisteme de arme pe care SUA să nu le poată folosi în război.

Hicks a reluat evaluările anterioare ale SUA potrivit cărora China nu plănuiește un atac iminent asupra Taiwanului.

Unii oficiali au subliniat afirmațiile chinezești potrivit cărora țara vrea să fie capabilă de o invazie până în 2027, deși atât secretarul Apărării, Lloyd Austin, cât și directorul Serviciului Național de Informații, Avril Haynes, au declarat că nu văd posibilitatea unui atac ca fiind iminentă.

"Ne concentrăm să ne asigurăm că liderii RPC se trezesc în fiecare zi și spun că astăzi nu este ziua în care să se angajeze într-o agresiune care amenință interesele SUA. Acesta este obiectivul nostru astăzi, în 2027, 2035 și 2045", a declarat Hicks.

Ea a calificat drept "grave" implicațiile pentru securitatea națională ale recentei scurgeri de dosare clasificate de la Pentagon. La începutul lunii aprilie, SUA au pus sub acuzare un soldat de 21 de ani din Garda Națională din Massachusetts în cea mai mare scurgere de secrete din ultimul deceniu, inclusiv evaluări ale războiului din Ucraina.

Hicks a declarat că Pentagonul trebuie să "intre într-un mediu mult mai închis" și că a luat deja măsuri pentru a reduce distribuirea de materiale clasificate în cadrul armatei.

Pe termen lung, a spus ea, departamentul lucrează la testarea sistemelor pe care armata americană le folosește pentru a procesa informațiile clasificate. Scopul este de a se asigura că informațiile sunt împărtășite din motive operaționale, garantând în același timp că nu există contrainformații sau amenințări din interior.

Reamintim că șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat că țările europene ar trebui să își trimită forțele navale în strâmtoarea Taiwan pentru a asigura navigația în această zonă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu