Pericol: dacă războiul nu se încheie 20 de milioane de migranți africani vor veni în Europa din cauza penuriei de alimente!

Postat la: 14.05.2022 - 09:11

Matteo Salvini avertizează că alimentarea războiului din Ucraina cu mai multe arme ar putea prelungi conflictul, ar putea duce la o criză alimentară în Africa și, în cele din urmă, la un nou val de migranți în Europa.

Dacă războiul din Ucraina nu se încheie în mai, penuria de alimente africane ar putea declanșa un val masiv de imigrație, a avertizat liderul partidului Liga Italiei, Matteo Salvini. Fără cereale ucrainene, „se așteaptă o foamete semnificativă pe continentul african, care va fi o problemă umanitară, apoi socială și în sfârșit o problemă italiană. Fără pace va fi foamete în toamnă și 20 de milioane de africani vor fi gata de plecare", a spus Salvini.

El a adăugat că de aceea pacea trebuie atinsă până în luna mai, care este „esențială și pentru Ucraina, și pentru Rusia și pentru Italia". Salvini a anunțat că a cerut o consultare cu premierul Mario Draghi, care s-a întors joi de la Washington, de la o întâlnire cu președintele american Joe Biden. „Dacă se cheltuiesc 80 de miliarde de euro pe arme în Europa, va fi dificil să se ajungă la pace. Cu cât vor fi mai multe arme, cu atât pacea va fi mai îndepărtată", a spus el.

Liderul Ligii, care face parte din partidele de guvernământ din Italia, a declarat că i-a cerut lui Draghi să fie purtător de steag al celor care îndeamnă la pace. „Sunt unii în Europa care sunt în favoarea războiului, dar Italia, Franța și Germania trebuie să acționeze pentru pace", a spus Salvini. El a menționat că sondajele arată că majoritatea italienilor își doresc și pacea.

Draghi l-a asigurat pe președintele SUA că Roma va trimite un al treilea transport de arme în Ucraina și va întări NATO cu trupe suplimentare în statele membre învecinate cu Ucraina. Potrivit cotidianului Corriere della Sera, transportul către Kiev include echipamente de înaltă tehnologie, precum și arme grele. Pentru acestea din urmă, un alt partid de guvernământ, Mișcarea Cinci Stele (M5S), a cerut un vot parlamentar, dar Draghi l-a exclus.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu