Planul Kalergi primeste undă verde de la Vatican. Papa Francisc a pledat pentru o politică migratorie comună într-o Europă "sfâşâiată de naţionalisme"!

Postat la: 04.12.2021 - 18:31

Pe fondul si asa controversat al pandemiei care pare din ce in ce mai orchestrata de liderii mondiali, Papa Francisc revitalizeaza Planul Kalergi după ce a pledat sâmbătă la Atena pentru o politică comună în domeniul migraţiei într-o Europă "sfâşâiată de naţionalisme", în discursul rostit în faţa autorităţilor locale, în prima zi a vizite sale în Grecia.

Prevederile Planului Kalergi pot fi consultate AICI, AICI si AICI, mai spunem ca si Klaus Iohannis este "premiant" Kalergi, alaturi de Angela Merkel si alte personalitati dintre liderii mondiali. (vezi AICI.) Pe scurt, contele de Kalergi este artizanul Uniunii Europene si prevede mai multe masuri de control total al populatiei europene, incurajarea migratiei pana la constituirea unei "rase metise si obedinete".

Papa a ajuns sâmbătă la Atena după precedenta sa vizită în Cipru şi a abordat drama migraţiei, în primul său discurs la întâlnirea cu preşedinta preşedinta Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou şi cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis. Papa a reamintit că Grecia este o ţară "primitoare care a asistat la venirea în insulele sale a unui mare număr mai mare de fraţi şi surori migranţi decât uneori cel al locuitorilor, sporind astfel problemele care îi împovărează pei afectaţi deja de dificultăţile pe care le-a adus criza economică".

El a denunţat însă că "întârzierile europene persistă şi a criticat Comunitatea Europeană, sfâşâiată de egoismele naţionaliste, care în loc să fie un tren al solidarităţii rămâne de multe ori blocată şi lipsită de coordonare". În faţa acestei situaţii, papa a îndemnat la "o viziune unită, comunitară, în faţa crizei migratorii şi a cerut să fie îndreptată atenţia spre cei nevoiaşi pentru ca, în funcţie de posibilităţile fiecărei ţări, ei să fie primiţi, protejaţi şi integraţi în respectarea deplină a drepturile omului şi a demnităţii lor".

Suveranul Pontif a subliniat că cei care sunt obligaţi să fugă în căutare unui cămin şi a speranţei şi, care sunt tot mai numeroşi, "sunt protagoniştii unei cumplite odisee moderne", precum cea a lui Ulise scrisă de Homer. Papa va efectua duminică o vizită fulger în Lesbos pentru a îndrepta atenţia asupra dramei migraţiei la cinci ani după primul său voiaj, când a vizitat tabăra de refugiaţi de la Mavrovouni, în plină criză a migraţiei, deşi acum situaţia s-a ameliorat în acest centru unde trăiesc în continuare 2.500 de persoane.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu