Plecarea intempestiva a lui Tucker Carlson de la Fox News alimentează speculațiile privind o candidatură politică a sa!

Postat la: 25.04.2023 - 09:02

Fox News a anunțat plecarea bruscă a lui Tucker Carlson, cel mai popular prezentator de televiziune prin cablu în prime-time din lume, care găzduia popularul program Tucker Carlson Tonight.

Despărțirea neașteptată a fost confirmată luni dimineață, lăsând multe întrebări cu privire la motivele care au stat la baza deciziei Fox News de a se despărți de unul dintre cei mai bine cotați prezentatori ai săi. În acest moment, circumstanțele reale ale ieșirii lui Carlson rămân necunoscute, iar un înlocuitor nu a fost numit.

"FOX News Media și Tucker Carlson au fost de acord să se despartă", se arată în comunicatul de presă. "Îi mulțumim pentru serviciile aduse rețelei în calitate de gazdă și, înainte de aceasta, ca și colaborator".

"Ultimul program al domnului Carlson a fost vineri, 21 aprilie", a precizat compania. "Fox News Tonight va fi difuzat în direct de la ora 20:00/ET începând din această seară, ca emisiune interimară condusă de personalități FOX News prin rotație, până la numirea unei noi gazde."

În aprilie 2020, programul Tucker Carlson Tonight l-a depășit pe Hannity ca emisiune de cablu cu cea mai mare audiență în prime-time, cu o medie de 4,56 milioane de telespectatori.

În al doilea trimestru din 2020, emisiunea a înregistrat o audiență medie de 4,33 milioane de telespectatori. Acesta a fost cel mai mare număr de telespectatori pentru orice program din istoria știrilor prin cablu.

Potrivit Mediaite, în 2022, "Carlson [a fost] gazda numărul unu în rândul democraților din grupul demografic cheie de vârstă 25-54 de ani - pe toate rețelele" în luna octombrie.

Reacțiile șocate au inundat rețelele de socializare imediat ce a apărut vestea, mulți oameni sugerând că Carlson este pe cale să intre în arena politică.

Mulți au fost surprinși de acest anunț, având în vedere popularitatea de care Carlson s-a bucurat la Fox, precum și faptul că a fost gazda cu cele mai mari audiențe de la televiziunea prin cablu.

"Wow", a scris pe Twitter congresista democrată din New York Alexandria Ocasio-Cortez, care l-a acuzat pe Carlson și pe alți experți de la Fox de incitare la violență în timpul unui interviu difuzat duminică pe MSNBC.

Unii au rămas sceptici cu privire la faptul că plecarea lui Carlson de la Fox ar fi sfârșitul carierei sale și au speculat că popularul prezentator se pregătește pentru o candidatură politică - poate la președinție.

"Mi-ar plăcea să cred că plecarea lui Tucker Carlson este sfârșitul unei ere, dar sunt destul de sigură că este începutul carierei sale politice", a scris pe Twitter fondatoarea grupului de susținere a controlului armelor Moms Demand Action, Shannon Watts.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu