Președintele Serbiei face declarații incredibile despre liderii occidentali: Îmi face întotdeauna greaţă!

Postat la: 03.01.2023 - 10:18

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a făcut niște declarații incredibile față de liderii occidentali, după ce situația din Kosovo s-a detensionat. Într-o conferință de presă, el a declarat că se așteaptă ca liderii lumii să-l contacteze în prima parte a lunii ianuarie, pentru a-l determina să ajungă la un acord cu Priștina în termeni favorabili celei din urmă.

„Mă aştept ca giganţii lumii să vină la mine în prima jumătate a lunii ianuarie să mă înveţe cum să ajung la un acord care le place. Îmi face întotdeauna greaţă, dar mă voi întâlni cu ei frumos şi mă voi preface că mă simt foarte bine, mi-au plăcut aceste conversații minunate și așa mai departe", a spus el, în fața jurnaliștilor, citat de B92.

„Ne aflăm într-o perioadă dificilă cu privire la problema Kosovo și Metohija, dar ne vom lupta. Le-am promis asta oamenilor noștri din Kosovo și Metohija".

Vucici face referire la scrisoarea comună primită de la președintele francez Emmanuel Macron și de la cancelarul german Olaf Scholz (foto), în care l-au îndemnat să ia decizii dificile cu privire la problema Kosovo și Metohija și și-au trimis, de asemenea, consilierii lor să exploreze opțiuni pentru promovarea dialogului dintre Belgrad și Pristina.

Vucici a spus că a refuzat să accepte documentul care i-a fost prezentat de consilierii UE ca foaie de parcurs pentru soluționarea conflictului.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu