Premierul Quebecul impune o taxă de "sănătate" pentru nevaccinați: "Jumatate din cei de la ATI sunt nevaccinati" Pai si, cealalta jumatate?!

Postat la: 12.01.2022 - 18:48

Premierul Quebecului, François Legault, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, că provincia va impune o taxă de "contribuție pentru sănătate" tuturor cetățenilor din Quebec care rămân nevaccinați din "motive nemedicale".

"Căutăm o contribuție pentru sănătate pentru adulții care refuză să fie vaccinați din motive nemedicale", a declarat Legault în cadrul conferinței de presă. "Știu că situația este dificilă, dar putem trece peste asta împreună. Trebuie să ne concentrăm eforturile asupra a două lucruri: obținerea primei, celei de-a doua și celei de-a treia doze de vaccin și reducerea contactelor, în special în cazul persoanelor în vârstă."

Deși nu a menționat când va intra în vigoare taxa discriminatorie sau cât îi va costa pe canadieni, Legault a declarat că prețul va fi suficient de semnificativ pentru a acționa ca un "stimulent pentru a se vaccina - mai mult de 50 sau 100 de dolari", și va fi probabil impus în "următoarele săptămâni", potrivit unui raport al Canadian Broadcasting Corporation.

Premierul din Quebec a insistat ca "trebuie sa facem ceva (ca sa-i vaccinam) pentru ca jumatate din cei de la sectiile de terapie intensiva sunt nevaccinati", dand dovada de o lipsa de logica elementara, caci rezulta ca jumatatea cealalta e formata din vaccinati, asa ca - tot logic ar fi - sa puna aceeasi taxa si pentru vaccinati.

Imediat după anunț, mulți s-au postat pe Twitter pentru a-l critica pe premier pentru acțiunile sale dictatoriale, îndemnându-i în același timp pe locuitorii din Quebec să se ridice împotriva valului crescând de autoritarism care își mătură provincia. "Legault își anunță taxa pe cei nevaccinați. Tirania medicală din Canada își accelerează cu adevărat ritmul", a scris Dakota Christensen de la Rebel News.

"Premierul Quebecului, Francois Legault, va amenda acum oamenii pentru că sunt nevaccinați. Și-a pierdut orice legitimitate de a guverna și mandatul său trebuie revocat. Cei care merg alături de el nu sunt funcționari guvernamentali și lucrători publici, ci colaboratori", a adăugat Chris Tomlinson de la Breitbart.

Anunțul privind taxa de sănătate din Quebec vine la mai puțin de o săptămână după ce provincia a făcut valuri când a informat publicul că, începând din februarie, doar cei care au primit trei injecții vor fi considerați "complet vaccinați" în cadrul sistemului discriminatoriu de pașaport de vaccinare al provinciei.

Pentru a sublinia și mai mult incompetența și eșecul conducerii Quebecului pe parcursul crizei COVID, este faptul că, în ciuda ratelor de vaccinare extrem de ridicate, a unui pașaport de vaccinare riguros bazat pe coduri QR și a aproape doi ani de "mascare" obligatorie în spații închise, provincia nu a avut niciodată mai multe cazuri de COVID decât în ultimele săptămâni.

În ciuda insistențelor guvernului, care susține că vaccinarea este "sigură și eficientă" și că este cea mai bună "linie de apărare" împotriva COVID-19, un număr tot mai mare de profesioniști din domeniul medical din Canada și din străinătate denunță practica vaccinării în masă, în special în lumina numeroaselor rapoarte de leziuni și decese.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu