Presa de stat din Coreea de Nord: Poporul plânge din cauză că liderul Kim Jong Un a slăbit atât de mult!

Postat la: 28.06.2021 - 08:11

Toată lumea în Coreea de Nord are inima frântă din cauza scăderii în greutate a liderului Kim Jong Un, a afirmat un locuitor din Phenian, citat de presa de stat, după urmărirea unui video recent cu Kim.

Această rară referire la sănătatea lui Kim vine după ce analiştii străini au observat, la începutul lunii iunie, că liderul autocrat, care ar avea 37 de ani, ar părea că a pierdut mult în greutate. "Văzând că secretarul general respectat (Kim Jong Un) arată atât de slab frânge atât de mult inima poporului", a spus bărbatul, într-un interviu difuzat vineri de radiodifuzorul de stat KRT. "Toți spun că le-au curs lacrimile", a afirmat el.

În clipul video, locuitorii din Phenian au fost văzuţi urmărind un ecran mare pe stradă, care arăta un concert la care au participat Kim şi oficiali ai partidului, după o şedinţă plenară a Partidului Muncitorilor din Coreea (WPK). Filmul presei regimului de la Phenian nu a oferit niciun detaliu cu privire la ceea ce a dus la scăderea în greutate. Liderul nord-coreean Kim Jong Un a provocat luna aceasta noi speculații privind starea sa de sănătate după ce ultimele fotografii publicate de presa oficială a regimului sugerează că a pierdut din greutate.

Kim, a cărui tendință spre obezitate a atras atenția lumii încă de când a devenit liderul țării, în urmă cu aproape un deceniu, a apărut vizibil mai "subțire" în imaginile prezentate de presa de stat acum o lună. Coreea de Nord, a cărei economie este afectată de multiple sancțiuni internaționale impuse ca ripostă la programele sale militare interzise, este de multă vreme victima unor grave penurii alimentare. Anul trecut, pandemia de coronavirus, dar și taifunurile și inundațiile au dat o mare lovitură economiei sale.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu