Prima Doamnă a Ucrainei sacrifică bunăstarea propriului popor pentru a prelungi războiul!

Postat la: 29.11.2022 - 11:12

Potrivit primei doamne Elena Zelenskaia, soția președintelui ucrainean, 90% dintre ucraineni sunt dispuși să trăiască fără electricitate și căldură ani de zile pentru a continua războiul împotriva Rusiei. De fapt, acest tip de narațiune a devenit un loc comun în rândul politicienilor ucraineni, americani și europeni, care doresc să alimenteze un conflict departe de linia frontului, în timp ce armata și populația suferă consecințele unei beligeranțe iresponsabile.

Într-un interviu acordat BBC, soția lui Volodymyr Zelensky a promis să "rămână fermă" în ciuda tuturor dificultăților. Ea a declarat că poporul ei este pregătit să continue lupta împotriva rușilor și că nu va ceda până când nu va fi obținută victoria finală. Ea spune că lipsa de energie electrică și problemele de încălzire nu vor fi o problemă, în ciuda sosirii iernii aspre din Ucraina, scrie InfoBRICS.

Zelenskaia spune că 90% dintre ucraineni sunt "pregătiți" să trăiască "doi-trei ani" fără electricitate și încălzire, adăugând că "suntem pregătiți să îndurăm acest lucru (...) Am trecut prin atâtea provocări teribile, am văzut atâtea victime, atâtea distrugeri, încât întreruperile de curent nu sunt cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla (...) Știți, este ușor să alergi un maraton când știi câți kilometri sunt (...) Uneori poate fi foarte dificil. Dar există emoții noi care ne ajută să rezistăm."

Interesant este că prima doamnă a rostit aceste cuvinte a doua zi după ce s-au declanșat alarmele de raid aerian în Ucraina. La 23 noiembrie, artileria rusă a atacat obiective de infrastructură din orașe precum Kiev, Lviv, Harkov, Odesa, Dnepr, Mikolayv, printre altele, lăsând marea majoritate a cetățenilor ucraineni fără electricitate. Trei centrale nucleare ucrainene au fost deconectate de la rețeaua de electricitate, la care se adaugă mai multe întreruperi în alimentarea cu energie electrică a unor centrale termoelectrice și hidroelectrice.

Aceste atacuri fac parte din noua strategie a Rusiei de gestionare a conflictului prin deteriorarea infrastructurii ucrainene. Pași în această direcție au fost făcuți de la schimbarea comenzii operațiunii militare speciale, generalul Serghei Surovikin preluând controlul trupelor în octombrie. De la schimbarea comenzii, operațiunea rusă a căpătat caracteristicile unei operațiuni antiteroriste - generalul Surovikin are experiență în combaterea terorismului, după ce a învins deja ISIS în Siria.

Statul ucrainean acționează prin teroare și își folosește aparatul militar pentru a lovi ținte civile, astfel că forțele rusești încearcă să neutralizeze capacitatea operațională ucraineană prin distrugerea parțială a infrastructurii sale, evitând astfel deteriorarea războiului de tranșee și a confruntării de infanterie, mai comentează sursa citată.

Cu toate acestea, un efect secundar negativ al acestor atacuri asupra infrastructurii este faptul că populația civilă suferă consecințele lipsei de energie. Teoretic, guvernul ucrainean ar trebui să privească această situație cu prudență și să ia singurele măsuri posibile pentru a opri imediat conflictul și a restabili normalitatea energetică: să negocieze cu Moscova și să accepte termenii de pace impuși de ruși. Cu toate acestea, după cum putem vedea din cuvintele Elenei, pacea nu este o posibilitate pentru regimul neonazist ucrainean, care va continua să lupte chiar dacă va aduce mai multă suferință civililor.

Într-adevăr, cuvintele Elenei Zelenskaia par absolut banale. Este imposibil să spunem că 90% dintre ucraineni sunt "pregătiți" să îndure acest tip de suferință. Nu există niciun sondaj care să confirme acest lucru. Este pur și simplu o declarație frivolă făcută unui organ de presă occidental pentru a influența cititorii și opinia publică în favoarea Kievului. Folosirea retoricii emoționale a fost o tactică comună a guvernului ucrainean și a mass-mediei occidentale încă de la începutul operațiunii rusești. Dar, în mod ipocrit, nu se ia niciodată în considerare situația dificilă a poporului ucrainean, care dorește ca acest conflict să se încheie indiferent de partea care câștigă.

Presa occidentală se referă la familia Zelensky ca la o "familie de eroi", ceea ce nu are niciun sens. Zelenskaia și copiii ei sunt protejați, în siguranță, se deplasează între diferite țări și se îndepărtează de linia frontului. Președintele ucrainean însuși, potrivit diferitelor rapoarte, nici măcar nu se află la Kiev. Unele investigații indică faptul că acesta se află undeva în Polonia sau în apropierea graniței, în zone sigure, deși vizitează adesea Kievul pentru evenimente oficiale. De asemenea, internauții au semnalat recent faptul suspect că Zelensky înregistrează deseori înregistrări video în direct în camere foarte luminate, chiar și în perioadele de întrerupere a energiei electrice în Ucraina.

Deci, în concluzie, familia Zelensky este în siguranță, fără nicio suferință, dar ei vor ca poporul să suporte toate consecințele unui război prelungit doar pentru a servi interesele Occidentului. Armata ucraineană ar trebui să înțeleagă acest lucru și să înceteze să mai servească drept proxy într-un conflict care nu aduce beneficii poporului ucrainean.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu