Protestul "Freedom Convoy": Premierul Canadei Trudeau s-a refugiat într-un loc sigur. Exista informații ca a trecut in SUA

Postat la: 31.01.2022 - 10:09

Primul ministru canadian s-a ascuns în timp ce camionagii care protestau împotriva interdictiilor Covid-19 au inundat Ottawa. Justin Trudeau și familia sa au fost mutați sâmbătă, din motive de siguranță, într-o "locație nedeclarată" din capitala țării, în timp ce mii de protestatari s-au adunat în fața Parlamentului din Ottawa, a anunțat postul public de televiziune CBC. Exista chiar informatii ca ar fi trecut granita in SUA.

Demonstranții au înfruntat frigul sâmbătă pentru a se alătura miilor de camionagii care au ținut prima pagină a ziarelor și au obținut sprijinul activiștilor împotriva vaccinării obligatorii din întreaga lume, inclusiv din Statele Unite, în timp ce au călătorit la Ottawa pentru a protesta împotriva măsurilor Covid ale lui Trudeau. Unele dintre camioane purtau mesaje precum "F**k Trudeau" și "Nu vaccinării obligatorii".

Noile reglementări Covid impun ca șoferii de camion canadieni nevaccinați să fie izolați timp de 14 zile atunci când se întorc în Canada din Statele Unite, o măsură despre care camionagiii spun că ar avea un impact negativ major asupra industriei lor. Trudeau îi numise anterior pe protestatari o "minoritate marginală", spunând că cei 50.000 de camionagii care s-au alăturat demonstrației au avut "opinii inacceptabile".

Opozanţii măsurilor sanitare impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19 au manifestat duminică pentru a doua zi consecutiv în capitala canadiană Ottawa, în timp ce şoferii de camioane, simpatizanţi ai "Convoiului libertăţii" au blocat o autostradă transfrontalieră la celălalt capăt al ţării, în vestul Canadei, transmite AFP.

"În această după-amiază o forţă importantă de poliţie este la lucru în centrul oraşului, continuând să gestioneze mişcarea protestatarilor şi a camioanelor", a declarat poliţia din Ottawa într-un comunicat, adăugând că resursele lor "sunt sub presiune şi complet ocupate". Capitala Canadei a fost la acest sfârşit de săptămână scena unei ample mişcări de protest, iniţiată mai întâi de şoferii de camion care se opun obligativităţii vaccinării pentru a trece graniţa terestră în SUA, cea mai lungă din lume.

Mulţi susţinători care se opun în general restricţiilor sanitare în ansamblu s-au îndreptat spre Ottawa pentru a-i sprijini pe şoferii de camion care au venit în convoi din toată ţara. În semn de solidaritate, şoferii de camion au blocat complet autostrada 4 din sudul Albertei, în apropiere de graniţă, o arteră majoră pentru transportul mărfurilor între Canada şi Statele Unite.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu