Putin și-a trimis omul de încredere la Chișinău, după schimbarea puterii în Republica Moldova

Postat la: 11.08.2021 - 19:10

Dmitrii Kozak, adjunctul administrației președinției Federației Rusea ajuns în capitala Republicii Moldova pentru discuții cu noile oficialități instalate după alegerile din 11 august. Avionul cu care a zburat oficialul rus a aterizat la Aeroportul Internațional Chișinău.

Kozak ar urma să se întâlnească cu reprezentanții puterii de la Chișinău pentru a discuta temele prioritare ale agendei bilaterale moldo-ruse. Anterior, președintele Parlamentului, Igor Grosu, declara că există mai multe probleme care trebuie discutate cu reprezentanții Rusiei. Printre acestea se numără: garanțiile sociale pentru cetățenii R.Moldova aflați în Rusia, deblocarea exporturilor mărfurilor moldovenești pe piața rusească, asigurarea R.Moldova cu resurse energetice, dar și problema transnistreană, informează Deschide.md

Cunoscut sub numele de Motanul Cheshire datorită zâmbetului său, Kozak face parte din grupul de putere Vlast din Sankt Petersburg, aproapiat de Putin. El a ocupat anterior funcția de ministru al dezvoltării regionale în cabinetul rus condus de Viktor Zubkov în perioada 2007-2008. Dmitri Kozak este un apropiat al lui Vladimir Putin, după ce a lucrat cu el în administrația orașului St Petersburg în anii 1990 și a devenit ulterior una dintre figurile cheie din echipa prezidențială a lui Putin. În timpul alegerilor prezidențiale din 2004, el a lucrat ca șef al echipei de campanie electorală a lui Putin. Kozak a fost unul dintre cei câțiva membri ai cercului lui Putin promovat în mass-media ca un posibil candidat pentru a-l succeda pe Putin ca președinte.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu