Război al Stelelor s-a relansat. Asistăm la o înmulțire a proiectelor spațiale guvernamentale și private, militare și civile!

Postat la: 08.05.2023 - 09:14

În luna aprilie, generalul Chance Saltzman de la Forța Spațială a Statelor Unite declara că se observă o intensificare a explorării spațiale, ceea ce reprezintă un nivel crescut de amenințare la adresa SUA, atât pe orbita Pământului cât și în spațiul mai îndepărtat.

Înființarea în 2019 de către Donald Trump a Forței Spațiale a SUA a fost criticată de Union of Concerned Scientists, o organizație științifică non-profit de la Massachusetts Institute of Technology, care militează pentru cooperarea și exploatarea spațiului în scopuri pașnice.

Grupul, care deține obază exhaustivă de date privind sateliții, a subliniat că activitatea militară reprezintă doar o parte infimă din proiectele spațiale. Într-adevăr, din cei circa 5.500 de sateliți activi pe orbită, doar 424 sunt întrebuințați în scopuri militare, adică mai puțin de 8%. Evident, Statele Unite sunt lider autoritar, deținând 3.415 sateliți din totalul celor 5.500, urmate la mare distanță de China și Marea Britanie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu