Războiul din Ucraina e pe bani: Zelenski a respins propunerea de pace oferită de Viktor Orbán

Postat la: 04.07.2024 - 09:26

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a respins sugestia premierului ungar, Viktor Orbán, ca Ucraina să ia în considerare o încetare a focului pentru a accelera negocierile de pace.

Șeful adjunct al Biroului prezidențial ucrainean, Ihor Zhovka, a declarat că întâlnirea de la Kiev i-a oferit lui Viktor Orban „ocazia de a-și exprima gândurile". Președintele Ucrainei a ascultat, dar, ca răspuns, a explicat poziția Ucrainei - care este clară, de înțeles și bine cunoscută, a adăugat Ihor Zhovka.

Liderii ucraineni au respins anterior ideea unei încetări a focului, argumentând că aceasta nu ar face decât să ajute Rusia să își redistribuie forțele. În schimb, conducerea ucraineană dorește să negocieze o încetare a focului în conformitate cu propria formulă de pace, care a fost discutată și la conferința de pace din iunie din Elveția.

Pe de altă parte, daca războiul continuă, atunci Uniunea Europeana va mai trimite 50 de miliarde de euro ca ajutoare, dupa decizia de la Bruxelles de la finalul lunii iunie, iar SUA va mai acorda o transa intre 60-80 de miliarde de dolari, dupa cum va fi aprobată de Congres cel mai probabil luna viitoare, astfel incat industria de armament sa functioneze cu motoarele in plin.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu