Recurs exceptional la Consiliul Constituțional cu privire la certificatul Covid și vaccinarea obligatorie in Franta

Postat la: 06.08.2021 - 08:01

Maestrul Fabricio Di Vizio, seful unui puternic cabinet de avocatura specializat in chestiuni medicale a depus o contestație la Consiliul Constituțional cu privire la permisul de sănătate și la obligația de vaccinare, dupa ce instituia a validat joi noile reglementari impuse prin directivele presedintelui Emmanuel Macron in Franta.

Într-o lungă descriere și argumentare, Casa de avocatura Di Vizio concluzionează: "Vaccinul nu împiedică răspândirea virusului, iar persoanele vaccinate pot fi contaminate. Persoanele vaccinate, în special cele mai tinere, riscă să sufere efecte secundare grave cu vaccinurile COVID-19, chiar dacă această parte a populației nu este cea care ocupă paturile de spital. Prin urmare, 'permisul de sănătate' și obligația de vaccinare a îngrijitorilor nu îndeplinesc obiectivul principal al legiuitorului de a limita răspândirea virusului pentru a proteja sănătatea publică.

Este evident că acest obiectiv nu este acela de a limita răspândirea virusului, ci de a impune vaccinarea cetățenilor francezi, deși este complet disproporționat față de restricțiile privind drepturile și libertățile fundamentale. Acest obiectiv este pe deplin asumat de președinte, așa cum reiese din discursul său din 12 iulie 2021 [...] Prin urmare, va fi de datoria Consiliului Constituțional să declare neconstituționalitatea noului proiect de lege pentru a proteja drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor francezi.

Cum vaccinarea obligatorie a anumitor populații sau vaccinarea forțată indirect prin pasa de sănătate este cheia de boltă a acestui proiect de lege privind gestionarea crizelor sanitare, iată câteva extrase din acest apel pe această temă:

- "Stadiul cunoștințelor științifice nu ne permite să concluzionăm că vaccinarea limitează răspândirea virusului."
- "În Statele Unite, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NAID), Dr. Fauci, a recunoscut public că măștile de interior sunt încă necesare pentru persoanele vaccinate. CDC a emis, de asemenea, o nouă recomandare conform căreia persoanele vaccinate ar trebui să continue să poarte măști în interior, deoarece nu vor fi protejate de varianta DELTA."
- "În Anglia, turiștii francezi trebuie să treacă prin carantină chiar dacă sunt vaccinați."
- "În Israel, una dintre țările în care populația este cea mai vaccinată din lume, autoritățile tocmai au decis să închidă granițele țării pentru turiștii vaccinați, ceea ce arată nu numai că vaccinarea nu protejează împotriva contaminării și a transmiterii, ci și că majoritatea persoanelor spitalizate pentru forme grave ale bolii sunt acum vaccinate."
- "Ministerul israelian al Sănătății a publicat cifre care arată că vaccinul Pfizer și BioNTech protejează în prezent doar 39% împotriva infecției"
- "La mai bine de șapte luni de la aprobarea primului vaccin - de la Pfizer și BioNTech - durata imunității pe care o conferă este încă dificil de evaluat din cauza lipsei de experiență, ceea ce complică sarcina autorităților sanitare."
- Ar trebui furnizată o a treia doză pentru toată populația sau pentru o parte a acesteia. In continuare, persoanele vaccinate se infectează și transmit infectia catre alte persoane."
- "Vaccinarea nu protejează împotriva contaminării, iar persoanele vaccinate pot fi purtătoare ale virusului și, prin urmare, contagioase."

Prin urmare, o persoană vaccinată se află în aceeași situație ca și o persoană nevaccinată, dar, nefiind supusă acelorași obligații, își poate exercita liber drepturile, chiar dacă poate fi purtătoare a virusului. În aplicarea criteriilor stabilite de Consiliul Constituțional, diferența de tratament este ilegală, deoarece persoanele vaccinate și cele nevaccinate se află într-o situație identică din punct de vedere obiectiv.

Réseau International

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu