Rivalul lui "Pegasus" - Software-ul de la firma israeliană NSO îngrijorează Tel Avivul

Postat la: 02.02.2022 - 08:32

În urma publicării unui articol în New York Times, potrivit căruia Netanyahu s-a asigurat că Arabia Saudită ar putea folosi programul de spionaj Pegasus, Peter Baker, corespondentul șef al New York Times la Casa Albă, a publicat un reportaj despre spionajul Arabiei Saudite asupra oficialilor americani.

Un document clasificat al ambasadei Arabiei Saudite la Washington, care a fost recent difuzat pe rețelele de socializare, dezvăluie că Arabia Saudită a vizat aproximativ 2.600 de oficiali americani într-o operațiune masivă de spionaj. Printre acești oficiali se numără în principal senatori, activiști politici, lobbyiști economici și alți factori de decizie de rang înalt.

Vestea șocantă arată că ambasadoarea saudită Reema bint Bandar Al Saud ar fi fost implicată în trimiterea unei cantități mari de date secrete către agenția de informații a Arabiei Saudite, Președinția Generală a Informațiilor (GIP), pe care saudiții le-ar putea folosi pentru a spiona prin intermediul unui malware.

Cazul este îngrijorător pentru Tel Aviv și din cauza programului de spionaj (Pegasus) pe care statul evreu l-a oferit Riadului. În document se spune că informații detaliate despre oficiali americani au fost publicate în urmă cu câteva zile de un grup de hackeri pe dark web.

Potrivit lui Baker, Casa Albă și Departamentul de Stat al SUA au cerut de asemenea explicații Riadului, dar până acum nu a fost emis niciun răspuns; experții israelieni în domeniul securității își exprimă îngrijorarea cu privire la acest lucru: "Trebuia să ne asigurăm că softul nu a fost folosit în mod abuziv și că jurnaliștii nu au fost persecutați", spune fostul șef al Mossad, Danny Yatom. Profesorul Uzi Rabbi din Mizrahi susține că "în regimurile dictatoriale, utilizarea infracțiunilor cibernetice poate fi crudă".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu