Rușii iau cu asalt bancomatele în căutare de numerar de teama unei prăbușiri a monedei naționale și sancțiunilor europene!

Postat la: 27.02.2022 - 15:41

Locuitorii din Moscova și din alte orașe rusești au luat cu asalt bancomatele și sucursalele băncilor în căutarea de numerar, atât în ​​ruble, cât și în dolari, deoarece se tem de o prăbușire a monedei naționale și de incapacitatea de a utiliza sistemele internaționale de plată, scrie Financial Times.

Cozi de oameni care doresc să retragă valute au început să se formeze încă de joi dimineață, după decizia președintelui Rusiei, Vladimir Putin, de a începe o invazie pe scară largă a Ucrainei, trimițând rubla la minimele istorice. Un reporter al Financial Times a afirmat că unele sucursale ale băncilor internaționale au rămas fără dolari americani până la prânz în acea zi. Căutarea de numerar a continuat în weekend, în timp ce țările UE au convenit măsuri pentru a reduce capacitatea băncii centrale ruse de a-și folosi rezervele valutare și au decis să retragă unii creditori ruși din sistemul global de plăți SWIFT.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu