Rusia face exerciții militare nucleare de amploare. Putin: "Riscurile de conflict mondial sunt ridicate!"

Postat la: 26.10.2022 - 16:47

Armata rusă a practicat miercuri un exercițiu militar nuclear, ca răspuns la un atac nuclear al unui presupus inamic, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

"În conformitate cu planul de instruire al Forțelor Armate ale Federației Ruse, sub conducerea dumneavoastră, se desfășoară o instruire privind gestionarea Forțelor Armate ale Federației Ruse, în timpul căreia vor fi elaborate sarcinile de a efectua un atac nuclear masiv de către forțele ofensive strategice ca răspuns la un atac nuclear inamic", a declarat Shoigu, raportând miercuri președintelui rus Vladimir Putin, relatează Interfax.

Șeful Statului Major general al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valery Gerasimov, a declarat că în antrenament au fost implicate sistemul de rachete Yars, submarinul cu rachete strategice Tula al Flotei de Nord și două portavioane de rachete Tu-95MS.

Potențialul conflictului în lume și în regiune rămâne ridicat, a declarat președintele rus Vladimir Putin, în timpul unui discurs adresat șefilor de delegații în cadrul unei reuniuni a Consiliului șefilor agențiilor de securitate și serviciilor speciale din țările aliate Rusiei.

"Astăzi, munca dumneavoastră comună este deosebit de semnificativă. Potențialul conflictual în întreaga lume, precum și la nivel regional, rămâne foarte ridicat", a spus Putin.

Președintele rus a subliniat că astăzi există noi riscuri și provocări pentru securitatea colectivă. În primul rând, aceasta este o consecință a unei agravări accentuate a confruntării geopolitice globale, mai transmite liderul de la Kremlin.

Putin a mai precizat că astăzi lumea poate observa formarea „multipolarității". Între timp, Putin a subliniat că unele țări încearcă să mențină „hegemonia prin orice mijloace". „Literalmente în fața ochilor noștri, lumea se schimbă și devine cu adevărat multipolară. Cu toate acestea, unii participanți la comunicarea internațională încearcă cu orice preț să-și păstreze hegemonia, să folosească o gamă largă de metode și mijloace politice, militare, economice și informaționale, alte metode și mijloace", a adăugat Putin.

El a adăugat, de asemenea, că o serie de jucători geopolitici "nu se sfiesc să se saboteze direct". "Mă refer la organizarea exploziilor pe conductele internaționale de gaz ale Nord Stream", a explicat președintele rus.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu