Rusia testează racheta hipersonică Zircon, cu 10.000 de kilometri pe oră: Putin anunță că este "invincibilă"

Postat la: 31.08.2021 - 09:53

Rusia continuă șă-și modernizeze armata cu arme de ultimă generație, iar acum testează noua rachetă supersonică de croazieră capabilă să zboare cu 10.000 de kilometri pe oră. Testele de pe submarinul nuclear Severodvinsk încep în luna septembrie 2021, în Marea Albă, anunță oficiali de la Moscova.

Racheta Zircon, care a fost lansată inițial de pe fregata Amiral Gorshkov pe 19 iulie 2021 în Marea Barents, a fost numită de președintele Putin "invincibilă", ea putând lovi ținte aflate la peste 350 de kilometri distanță, potrivit Navy Recognition. Mai multe teste ale rachetei Zircon vor fi făcute în Marea Albă de pe submarinul Severodvinsk, înainte ca întinderea de apă să fie cuprinsă de gheață. Declarațiile au fost făcute de către ofițerul de presă al Ministerului Apărării la Expoziția Internațională de armament ARMY-2021, care se desfășoară la Moscova.

Mai multe țări din lume au trecut la dezvoltarea sistemelor de rachete hipersonice, precum Statele Unite, China și Rusia. Cele mai multe astfel de arme ale SUA, spre deosebire de ale Chinei și Rusiei, nu sunt concepute pentru a fi utilizate cu un focos nuclear. Rusia a lansat două programe de construire de arme hipersonice, incluzând rachetele Avangard și 3M22 Zircon, dar și Kinzhal, o rachetă balistică lansată din aer. Zircon este o rachetă hipersonică de croazieră lansată de pe nave și submarine, ea fiind capabilă să zboare cu viteze de Mach 6 - Mach 8. Poate lovi atât ținte terestre, cât și navale, având o rază de acțiune cuprinsă între 350 și 965 de kilometri, conform Asia Times.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu