Se împlinește profeția: Putin a lansat Racheta Morții simulând un atac nuclear pe teritoriul Ucrainei!

Postat la: 01.04.2024 - 09:35

Vladimir Putin a orchestrat un exercițiu de simulare a unui atac nuclear asupra Ucrainei. Într-un răspuns rapid și eficient, avioanele de luptă ale forțelor aeriene ucrainene au reușit să intercepteze și să doboare o rachetă de croazieră rusească, modelul Kh-55SM, înainte ca aceasta să își atingă potențialul obiectiv.

Kh-55SM a fost doborâtă de o rachetă aer-aer R-27 în regiunea Rivne, la 200 de kilometri de frontiera cu Polonia și cu Uniunea Europeană. Raza de acțiunea a rachetei Kh-55SM, denumită si Racheta Mortii, este de 3.500 de kilometri. Ceea ce conferă acestui incident un caracter aparte este descoperirea că racheta de croazieră rusească era dotată cu un dispozitiv care simula un cap de luptă nuclear.

Kh-55, o rachetă de croazieră strategică nucleară, subsonică, care a fost introdusă și fabricată începând cu sfârșitul anilor 1970, este destinată echipării bombardierelor strategice. Aceasta a devenit prima rachetă de croazieră cu bază complet digitală fabricată în URSS. Biroul de Proiectare Raduga a propus racheta în 1971, dar ideea creării acesteia nu a fost aprobată până în 1976. Asamblarea primelor rachete a avut loc în 1978. Deoarece instalațiile Raduga au fost supraîncărcate, producția a fost mutată treptat la Harkov, iar mai târziu a fost mutată în orașul rusesc Kirov.

Rachetele au fost prevăzute pentru bombardierul strategic cu turbopropulsoare Tu-95, modernizat la versiunea Tu-95MS și bombardierul strategic supersonic Tu-160. Designul rachetei este construit după o configurație aerodinamică clasică. Fuselajul este realizat din aliaj de aluminiu AMG-6. Un rezervor de combustibil deține cea mai mare parte a volumului intern. Racheta este condusă de un motor turboreactor cu două circuite de producție ucraineană (Motor Sich) R95-300. Motorul este situat în coada rachetei pe un ax special care se extinde în jos de la corp înainte de lansare. Kh-55 este echipată cu un sistem de ghidare inerțială cu auto-corecție și un sistem de potrivire după conturul terenului.

Programul de zbor este încorporat în rachetă înainte de lansare și conține elemente ale unei hărți digitale a terenului de-a lungul rutei de zbor. În timpul zborului, sistemul de control BSU-55 de la bord compară punctele de control de pe această hartă cu indicatorii altimetrului reali și, dacă este necesar, emite comenzi adecvate pentru ajustarea cursului. Datorită duratei zborului, sursa de alimentare a rachetei este asigurată de generatorul RDK-300. Raza maximă, în funcție de varianta de rachetă, este de la 2000 la 3500 de kilometri. De precizat că în anul 1999, Ucraina a transferat Rusiei 575 de rachete Kh-55 și Kh-55SM ca plată pentru furnizarea de gaze naturale.

Prietenul președintelui rus Vladimir Putin, Viktor Medvedchuk, a „prezis" recent că „cel mai probabil" va avea loc un atac nuclear. Putin și înalți oficiali ruși au amenințat în mod repetat cu escaladarea nucleară împotriva Kievului și a partenerilor săi occidentali de când Moscova a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022. În timpul discursului anual al lui Putin, luna trecută, el a avertizat că „forțele nucleare strategice ale Rusiei sunt în stare de deplină pregătire". El a avertizat, de asemenea, că există un risc real de război nuclear dacă națiunile occidentale trimit trupe în Ucraina, așa cum a sugerat luna trecută președintele francez Emmanuel Macron.

Potrivit agenției de știri ruse Tass, politicianul ucrainean pro-rus Medvedciuk, care a fost trimis în Rusia în 2022 în schimbul prizonierilor de război ucraineni, a prezis că „cel mai probabil" va avea loc o lovitură nucleară, în timp ce Occidentul continuă să „își afirme dreptul la dominația globală." În acest context, utilizarea unui simulator de focos nuclear pe o rachetă îndreptată spre Ucraina poate fi și un „test de zbor", dar și un mesaj că amenințările regimului Putin nu sunt doar vorbe.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu