Sprijinul pentru Brexit atinge recordul minim în rândul britanicilor!

Postat la: 22.11.2022 - 11:52

Sprijinul public pentru Brexit este la cel mai scăzut nivel, potrivit unui sondaj publicat, joi, de compania YouGov, care arată că doar 32% dintre britanici susțin plecarea Regatului Unit din Uniunea Europeană, în timp ce 56% consideră că a fost o decizie greșită.

Sondajul ar marca o schimbare majoră de opinie din iunie 2021, una din cinci persoane regretând ieșirea oficială a Marii Britanii din UE. Și este vizibil că în ultimele 18 luni, susținătorii Brexitului s-au redus de la 88 la 70%, procent care marchează minime istorice.

La rândul lor, numărul persoanelor care la acea vreme au votat pentru părăsirea UE și care acum consideră că nu a fost cea mai bună decizie a crescut de la 4 la 19%, potrivit canalului britanic Sky News.

Aceste date sunt cunoscute după ce ministrul de Finanțe al Regatului Unit, Jeremy Hunt, a confirmat că țara are în vedere o recesiune de 1,4% în 2023, prin urmare, pentru a face față crizei economice, guvernul a anunțat majorări de taxe.

Citeşte şi: Donatorii pentru Republica Moldova se reunesc la Paris - Black News

Un fost stabilitor al ratei dobânzii de la Banca Angliei a declarat săptămâna aceasta că Brexitul este principalul motiv pentru care Regatul Unit se confruntă acum cu o nouă rundă de austeritate, deoarece a redus „în mod semnificativ producția potențială a economiei" și „a erodat investițiile în afaceri".

„Economia Regatului Unit în ansamblul său a fost afectată permanent de Brexit", a explicat Michael Saunders, care este și membru extern al comitetului de politică monetară al băncii centrale, într-un interviu pentru Bloomberg publicat de ziarul „The Guardian".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu