Stră-strănepotul lui Lev Tolsoi vicepreședinte al Dumei de Stat: "Armata rusă se va opri la granița cu Polonia!"

Postat la: 09.05.2022 - 11:53

Piotr Tolstoi, urmașul romancierului rus Lev Tolstoi, a făcut declarații radicale la adresa Ucrainei într-un interviu acordat cotidianului italian La Repubblica.

Piotr Olegovici Tolstoi (52 de ani), realizator de emisiuni și director la televiziunea de stat Canal 1, a ajuns parlamentar în 2016 în Duma de Stat, din partea partidului lui Putin - Rusia Unită. Din 2020 este vicepreședinte al legislativului rus, folosind un discurs foarte radical la adresa Ucrainei. Printre altele, Tolstoi a folosit termenul de "deuncrainizare" într-una dintre declarațiile publice.

"În ciuda ajutorului din partea Europei şi a isteriei (premierului britanic) Boris Johnson sau (premierului italian) Mario Draghi, vom încheia operaţiunea când ne va conveni. Cred că armata rusă se va opri la granița cu Polonia", a declarat stră-strănepotul lui Lev Tolstoi în interviul acordat cotidianului italian la începutul lunii mai.

În același interviu, Piotr Tolstoi s-a lăudat, de asemenea, cu modul în care stră-străbunicul său a ucis francezi și britanici în Crimeea, în secolul al XIX-lea. Tânărul Lev Tolstoi s-a înrolat în armată în 1851 şi a servit ca ofiţer de artilerie în timpul războiului din Crimeea din 1853-1856, inclusiv în timpul asediului de 11 luni al oraşului Sevastopol. A părăsit armata la scurt timp după încheierea conflictului şi avea să devină mai târziu un pacifist foarte influent şi un susţinător al non-violenţei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu