SUA: 100 de miliarde de dolari în ajutoare "pandemice" furate. Peste 100 de suspecți arestati!

Postat la: 23.12.2021 - 13:05

Serviciile secrete americane au descoperit o fraudă de mai multe miliarde de dolari pe fondul financiar destinat luptei anti Covid-19. Infractorii au furat aproape 100 de miliarde de dolari din fondurile de ajutorare pentru pandemie, a anunțat marți Serviciul Secret al SUA.

Fondurile furate au fost deturnate de escroci din "Programul de protecție a salariilor al Small Business Administration", din "Programul de împrumut pentru dezastre economice" și dintr-un alt program creat pentru a distribui fonduri de asistență pentru șomaj la nivel național. Până în prezent au fost recuperate peste 2,3 miliarde de dolari în fonduri furate, ceea ce a dus la arestarea a peste 100 de suspecți, de la persoane fizice la grupuri organizate, potrivit Secret Service, relatează CNBC

Guvernul american a plătit aproximativ 3.500 de miliarde de dolari în fonduri de ajutorare pentru Covid de la începutul anului 2020, când a început "pandemia", potrivit CNBC. Secret Service, care este specializat în fraude financiare, pe lângă rolul său mai cunoscut de protecție prezidențială, a anunțat, de asemenea, numirea unui nou coordonator național pentru recuperarea fraudelor pandemice, care să supravegheze investigațiile sale extinse privind numărul mare de cazuri de fraudă rezultate din toate furturile.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu