SUA și NATO în alertă maximă: submarinul nuclear rusesc Belgorod dotat cu "Arma Apocalipsei" se află în Arctica!
Postat la: 03.10.2022 - 09:19
NATO a trimis în 2 octombrie alerte tuturor membrilor NATO cu privire la submarinul rusesc cu propulsie nucleară K-329 Belgorod, care se află în mișcare. Submarinul poartă torpile nucleare Poseidon (alias Status-6), cunoscute drept „Arma Apocalipsei", lucru raportat de ziarul italian „La Repubblica".
Noul submarin a fost lansat la apă în iulie și se află în prezent în apele arctice după explozia conductei Nord Stream. Temerile NATO se referă la un posibil test al torpilei Poseidon, care poate înota până la 10.000 km sub apă și poate exploda în apropierea țărmului, provocând un uriaș tsunami radioactiv de până la 500 de metri înălțime.
Experții americani sunt îngrijorați de faptul că SUA nu se vor putea apăra împotriva unui atac al super-torpilei nucleare rusești. Cu greu poate fi depistat și, chiar dacă este, oprirea lui va fi și mai dificilă. Practic, toate orașele și bazele militare de-a lungul coastelor Atlanticului și Pacificului sunt în pericol.
Acest atac ar distruge instantaneu majoritatea populației, iar consecințele secundare, nu mai puțin devastatoare, sunt valurile de tsunami și nivelurile letale de radiații.
Experții americani cred că Poseidon nu a fost destinat unui atac, ci o armă care avertizează asupra unei răzbunări teribile. Super-torpila rusă este considerată o armă de lovitură secundară în ierarhie. Sarcina sa principală este un impact psihologic puternic asupra potențialului inamic, deoarece în cazul unui atac asupra Rusiei, poate urma o apocalipsă nucleară de neoprit cu consecințe incredibile.
Statele Unite și-au activat rețeaua de sateliți pentru a urmări eventualul curs al torpilei, dar faptul că se află sub apă complică foarte mult sarcina, se arată în „La Repubblica".
Ce este Poseidon, arma apocalipsei?
Poseidon (Status-6) este o dezvoltare rusă a unui sistem de arme cu dublu scop, conceput să distrugă și să provoace daune incalculabile bazelor navale, infrastructurii și economiilor din zona de coastă a unui potențial adversar, creând zone extinse de contaminare radioactivă critică pentru orice armată, de lungă durată. -activitatea pe termen privat sau economică este imposibilã sau de-a dreptul mortală.
Poseidon este o mega-torpilă cu o rază de acțiune de 10.000 km, o viteză de 185 km/h, capabilă să se deplaseze la adâncimi de până la 1.000 de metri și are un diametru de 1,6 metri. Focosul nuclear are o putere de până la 100 de megatone.
Poseidonul (în rusă: Посейдон, „Poseidon", numele de raportare NATO Kanyon), cunoscut anterior sub numele de cod rus Status-6 (în rusă: Статус-6), este un vehicul subacvatic fără pilot autonom, cu propulsie nucleară și cu arme nucleare în curs de dezvoltare de Rubin Design Bureau, capabil să livreze atât sarcini utile convenționale, cât și nucleare.
Poseidonul este una dintre cele șase noi arme strategice rusești anunțate de președintele rus Vladimir Putin la 1 martie 2018. La 2 februarie 2019, președintele rus Vladimir Putin a anunțat finalizarea etapei cheie a procesului lui Poseidon. Pe 20 februarie 2019, Ministerul rus al Apărării a lansat un videoclip, care arată cum un Poseidon este lansat pentru testare de pe un submarin B-90 Sarov cu destinație specială.
Statele Unite nu se tem de numele torpilei nucleare „Poseidon", regele mării, ci de marea putere a „Poseidon". Capabilă să devasteze o porțiune uriașă de coastă cu un focos de mai multe megatone (până la 100 Megatone sau de 4 ori Bomba țarului), torpila Poseidon 2M39 ar declanșa un lanț de tsunami radioactive mortale care s-ar izbi orașe și zone locuite, lăsându-le nelocuibile pentru zeci de ani. Experții militari că numai două torpile Poseidon ar putea distruge SUA.
Potrivit unor rapoarte, Poseidonul ar putea avea și o opțiune de lansare pe fundul mării sau pe site-ul mobil. În opțiunea de fund al mării, cunoscută sub numele de Skif, Poseidon poate aștepta pe fundul mării într-un container special atât timp cât este necesar.
Marian Gârleanu
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu