Talibanii interzic vaccinul anti-Covid!

Postat la: 16.08.2021 - 08:35

Talibanii au interzis vaccinarea cu Covid în provincia Paktia din estul Afganistanului, a anunțat platforma de radio și televiziune Shamshad News.

Mișcarea armată a interzis vaccinurile COVID-19 în spitalul regional din Paktia și a postat un avertisment în acest sens, a declarat directorul provincial de sănătate publică Walayat Khan Ahmadzai, citat în raport. Potrivit lui Ahmadzai, serviciul de distribuție a vaccinului COVID-19 a fost închis în ultimele trei zile, iar clienții sunt informați că vaccinul a fost interzis. Talibanii au avertizat echipa de distribuire a vaccinurilor să evite distribuirea vaccinurilor, a adăugat Ahmadzai. Zona a fost cucerită săptămâna trecută, când se presupune că au scos Nishan Sahib dintr-o gurdwara din provincie.

Potrivit celor mai recente informații, talibanii au capturat un post de radio din Kandahar și au intrat pe calea undelor sâmbătă, după ce au cucerit o mare parte din sudul Afganistanului într-o ofensivă rapidă care ridică temeri cu privire la o preluare totală a puterii cu mai puțin de trei săptămâni înainte de retragerea ultimelor trupe americane. În ultimele săptămâni, talibanii au cucerit o mare parte din nordul, vestul și sudul Afganistanului, lăsând guvernul susținut de Occident să controleze un număr mic de provincii centrale și estice, precum și capitala Kabul și orașul nordic Mazar-i-Sharif.

sursa: reseauinternational.net

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu