Transferul avioanelor rusești MiG-31 la granițele SUA a provocat neliniște la Casa Albă

Postat la: 08.12.2021 - 16:16

Publicația Sohu a publicat informații potrivit cărora Rusia a găsit o modalitate de a răspunde provocărilor constante ale armatei americane la granițele sale.

Articolul subliniază că Rusia are un număr mare de submarine și avioane mortale, astfel încât SUA trebuie să fie pregătite pentru un răspuns ferm la orice provocare din partea lor. Autorii publicației scriu că acest lucru a fost demonstrat în cadrul unui eveniment remarcabil recent.

"Statele Unite nu au slăbit controlul asupra Rusiei în încercarea de a-și lovi adversarul cu soft power. Dar Rusia a ripostat recent", spun experții. Au fost raportate vești despre transferul de avioane de vânătoare-interceptoare MiG-31BM la baza militară din Anadyr.

Această așezare este situată la doar 600 km de Alaska, astfel încât, dacă este necesar, avioanele pot ajunge la granițele SUA în doar 20 de minute. Această manevră a stârnit rumoare în SUA. Se crede că Rusia a făcut acest lucru ca răspuns la desfășurarea unei escadrile de avioane de luptă F-22 ale SUA în regiune.

Anterior, s-a raportat că, după finalizarea modernizării MiG-31, frontierele nordice ale Rusiei vor fi acoperite efectiv. Potrivit experților, acest lucru este extrem de important, având în vedere interesul crescut al altor state pentru Ruta Maritimă Nordică.

Réseau International

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu