Trudeau a dispărut! "Părinții" săi sunt ingrijorați că fuge în fața revoltei populare împotriva tiraniei sanitare

Postat la: 01.02.2022 - 10:59

O mulțime impresionantă de demonstranți și mii de camionagii se află în fața Parlamentului canadian din Ottawa începând de sâmbătă, 29 ianuarie 2022. Și asta pentru o perioadă de timp nedeterminată.

La rândul său, premierul canadian Justin Trudeau a minimalizat amploarea fenomenului, dar a fugit înainte de sosirea convoiului. Amploarea acestei mișcări, chiar dacă este suprimată de majoritatea presei politizate, pare să aibă ecou la nivel internațional. Personalități precum E.Musk și D.Trump și-au exprimat public sprijinul pentru acest convoi, scrie Le Courrier des Strateges.

O demonstrație care spune multe

Începând cu 15 ianuarie, toți camionagiii canadieni nevaccinați trebuie să se supună unui test COVID-19 și să intre în carantină la întoarcerea din SUA. Aceștia nu au voie să intre în SUA decât dacă sunt vaccinați, iar șoferii americani nu au voie să intre în Canada decât dacă prezintă certificatul.

Deci totul a început acum o săptămână. Convoiul principal de camioane a plecat din statul canadian Alberta, situat în vestul țării, și s-a îndreptat spre capitala federală, Ottawa, în estul îndepărtat, la o distanță de aproximativ 4.000 de kilometri.

Acest lucru este uriaș și fără precedent. Mii de camionagii canadieni care resping vaccinarea obligatorie și restricțiile de sănătate pe care le consideră liberticide au sosit în apropierea Dealului Parlamentului din Ottawa, sâmbătă, 29 ianuarie 2022.

"Are o lungime de 70 de kilometri", a declarat Benjamin Dichter, purtător de cuvânt al Freedom Convoy 2022, pentru Toronto Sun. "Am văzut imagini cu un avion. Este impresionant."

În Statele Unite, telespectatorii Fox News l-au auzit pe fostul hocheist canadian Theo Fleury anunțând 1,4 milioane de protestatari la Ottawa miercuri, 27 ianuarie. "Chiar acum, în Canada, are loc una dintre cele mai mari revoluții. [Camionagiii] vor rămâne aici până când [Justin] Trudeau va demisiona sau ne va da înapoi drepturile și libertățile", a spus el.

Mii de manifestanți s-au adunat astăzi în capitala Canadei pentru a protesta împotriva mandatelor de vaccinare, a măștilor și a restricțiilor privind libertatea. Aceștia provin din întreaga țară și au strâns peste 6 milioane de dolari în mai puțin de două săptămâni prin intermediul platformei de donații GoFundMe.

Ultimele cifre ale poliției dau 2,3 milioane de persoane și 120.000 de camioane!

Convoiul a blocat traficul în întreaga regiune, înfundând arterele care duc spre și dinspre centrul orașului. Poliția a îndemnat pe toată lumea să evite să meargă în centrul orașului, deoarece acesta se confruntă cu un aflux de oameni.

Convoiul a crescut în mărime și în susținători pe măsură ce se deplasa de-a lungul Autostrăzii Trans-Canada, acoperită de zăpadă. Demonstrația, care inițial a fost planificată pentru a îndemna guvernul federal să renunțe la mandatul de vaccinare obligatorie pentru camionagii, s-a transformat într-o mișcare mai largă împotriva tuturor măsurilor de sănătate publică.

O parte dintre cei adunați, dintre care mulți nu sunt camionagii, au declarat că se aflau acolo pentru a face presiuni asupra guvernului să pună capăt restricțiilor legate de pandemie și să revină la "normalitate".

Demonstrația camionagiilor din Ottawa a evidențiat faptul că mulți canadieni s-au săturat de diviziunea dintre cei vaccinați și cei nevaccinați. Printre manifestanți se aflau mai multe persoane care au primit două sau trei injecții și care au respectat măsurile de sănătate de la începutul pandemiei. 

În Canada, una dintre țările cele mai afectate de "tirania covidiană", se inversează raportul de forțe?

Totul pare să indice acest lucru, dar, la fel ca în episodul din 6 ianuarie 2021 de la Capitol Hill, protestatarii vor trebui să reziste doxei jurnalistice "Main Stream" care se grăbește deja să prezinte sutele de mii de camionagii și susținătorii lor ca fiind rasiști și extremiști.

Trudeau minimalizează, dar fuge

La rândul său, premierul canadian minimalizează amploarea fenomenului. "Clona canadiană" a lui Macron folosește aceeași narațiune ca și președintele francez atunci când a discreditat mișcarea Vestelor Galbene, prin intermediul presei infuzate cu bani publici.

Miercuri, 26 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, Trudeau a declarat reporterilor: "Mica minoritate marginală de oameni care se îndreaptă spre Ottawa are opinii inacceptabile pe care le exprimă și care nu reprezintă opiniile canadienilor care au fost acolo unii pentru alții și care știu că respectarea științei și protejarea reciprocă este cea mai bună modalitate de a continua să ne asigurăm libertățile, drepturile și valorile noastre ca țară".

El a mai folosit un limbaj similar în trecut. Într-un interviu recent, care a reapărut în septembrie la un talk-show din Quebec, premierul a calificat milioanele de canadieni nevaccinați drept "rasiști și misogini".

Știm cum stă treaba. Cu toate acestea, zona din jurul Parlamentului a fost supravegheată îndeaproape de poliție, care a permis totuși mulțimii să se deplaseze. Autoritățile și-au exprimat temerile legate de dezordinea din timpul demonstrației, care a fost descrisă ca fiind "unică, riscantă și cu consecințe" de către șeful poliției, Peter Sloly.

Trebuie remarcat faptul că, deocamdată, relațiile dintre poliție și manifestanți sunt cordiale.

O mare parte din furia protestatarilor este îndreptată împotriva premierului canadian personal și mulți dintre ei poartă pancarte anti-Trudeau.

În mod ironic, joi, 27 ianuarie, Justin Trudeau a anunțat pe Twitter că a fost în contact cu o persoană pozitivă la Covid-19. Prin urmare, premierul este izolat timp de cinci zile. Și, din întâmplare sau coincidență, Trudeau și familia sa și-au părăsit locuința din Ottawa pentru o locație secretă, relatează CBC. Aceștia ar fi fost mutați din locuința lor într-o locație nedeclarată din capitala țării, au declarat sursele.

Biroul premierului a declarat că nu poate comenta locul unde se află Trudeau din motive de securitate. Itinerariul său, care în mod normal indică orașul în care este cazat, arăta doar că se afla în "Regiunea Capitalei Naționale".

Între timp, mass-media canadiană a venit în ajutorul "stăpânului" lor și a început să sugereze că Rusia a fost în spatele protestului, ca o formă de recompensă pentru sprijinul acordat de Canada Ucrainei în conflictul militar din ce în ce mai mare de la granița lor.

"Având în vedere sprijinul Canadei pentru Ucraina în această criză actuală cu Rusia, nu știu dacă este o exagerare să întreb, dar există o îngrijorare că actorii ruși continuă să alimenteze lucrurile pe măsură ce acest protest crește. de la început", a declarat recent un reporter al CBC în cadrul unei emisiuni în direct.

Trudeau fuge, se ascunde și își lansează câinii săi de pază media pentru a încerca să discrediteze mișcarea. Această lipsă de seninătate și agresivitate arată că se teme de trezirea poporului său.

Dovada stă în premierul provinciei Saskatchewan, care apără vaccinarea, dar recunoaște că aceasta nu protejează împotriva infecției, consideră că cerințele de vaccinare sunt ilegitime, îi susține pe camionagii și anunță sfârșitul pașaportului pentru vaccinuri în provincia sa.

În ciuda tăcerii mediatice, "convoiul libertății" se răspândește și devine internațional

Această nevoie de libertate, care a fost confiscată timp de doi ani, nu este unică în Canada. De cealaltă parte a graniței, în Statele Unite, camionagiii urmează exemplul colegilor lor. Editorul revistei Canadian Trucking Magazine, Dave Mackenzie, un camionagiu pe distanțe lungi, a declarat pentru West Standard Online că unii camionagii americani conduceau din Dakota de Nord spre Portal Saskatchewan, unde intenționau să treacă granița și să se alăture grupului.

Multe personalități nord-americane și-au exprimat solidaritatea cu convoiul de camionagii. Printre aceștia, miliardarul Elon Musk, care și-a exprimat sprijinul pe Twitter. "Libertatea este distrusă bucată cu bucată până când nu mai există", a scris el. "S-ar părea că așa-numita "minoritate marginală" este de fapt guvernul. Protestul într-o iarnă canadiană arată un angajament real!", a scris Musk pe Twitter duminică, 30 ianuarie.

"Camionagiii canadieni - ați citit despre asta - care se opun cu curaj acestor mandate fără lege fac mult mai mult pentru a apăra libertatea americană decât proprii noștri lideri", a declarat fostul președinte american Donald Trump sâmbătă seara, la un miting american în Conroe, Texas. "Și vrem ca acești mari camionagii canadieni să știe că suntem alături de ei la fiecare pas."

Amploarea mișcării, chiar dacă a fost înăbușită de cea mai mare parte a presei, pare să fi stârnit, de asemenea, un vânt de revoltă și de cealaltă parte a Atlanticului.

Idriss Aberkane a transmis un apel european, care ar dori să se formeze un convoi, la fel ca în Canada, pentru a merge la Bruxelles. De asemenea, nu se știe cât de mare va fi convoiul. Dar reuniunea este programată pentru 14 februarie la Bruxelles.

În UE, sectorul transporturilor este scutit de restricții, deoarece este clar că Uniunea Europeană nu dorește să provoace sectorul transporturilor și să vadă o situație canadiană pe teritoriul nostru.

Cu toate acestea, Freedom Convoy-ul canadian este imitat și începe să apară un Freedom Convoy european. Un convoi de camionagii a pornit duminică, 30 ianuarie, la Leeuwarden, în nordul Olandei, împotriva restricțiilor și a permisului de sănătate.

În Israel, un pionier al trecerii vaccinului, abordarea canadiană este, de asemenea, susținută.

În Franța, niciuna dintre "marile" media nu vorbește despre această situație incredibilă. Cu toate acestea, camionagii francezi pregătesc "convoiul libertății" prin intermediul rețelelor de socializare. Dar, pentru moment, nu știm prea multe despre gradul lor de organizare, chiar dacă numeroase grupuri se formează, în special prin intermediul rețelei Telegram.

O altă informație importantă, care nu a fost preluată de mass-media, este aceea că Sindicatul însoțitorilor de zbor din cadrul grupului Air France (SNGAF) a depus un preaviz de grevă pe termen nelimitat împotriva permisului de vaccinare, începând de luni, 24 ianuarie. Consecințele modificării cardului de sănătate, care de luni a devenit un card de vaccinare, au provocat furia sindicatului. Prin urmare, SNGAF denunță "încălcarea echității" între toți angajații companiei și cere "menținerea libertății de alegere".

Ceva se întâmplă în mod clar, chiar dacă "jurnaliștii" își închid urechea. Cetățenii cu spirit de libertate s-au alăturat Convoiului Libertății, o mișcare care s-a extins și a inclus proteste generale împotriva restricțiilor impuse de pandemie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu