Ucraina dă detalii inedite de la Bahmut: Rusia a trimis trupele de elită care au lovit de 130 de ori în 24 de ore!

Postat la: 07.03.2023 - 13:28

Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe „Est" din Ucraina, Serhi Cerevati, susține că armata rusă și-a aruncat în luptele de la Bahmut cele mai bune unități.

"Inamicul și-a aruncat în luptă cele mai bune unități. Îşi concentrează focul de artilerie cât mai mult posibil, în special în această zi (luni - n.r.), asupra direcției Bahmut, unde au avut loc aproximativ 130 de lovituri efectuate din diverse sisteme de artilerie" - a afirmat Cerevati. Potrivit acestuia, în prezent, Bahmutul a devenit un simbol din mai multe puncte de vedere.

Pentru ucraineni, oraşul este un simbol absolut al luptei, stabilității, eroismului, statorniciei și invincibilității. În ceea ce îi priveşte pe ruși, Bahmutul este, de fapt, o demontare a miturilor despre a doua armată a lumii și despre grupul Wagner ca un fel de companie militară invincibilă. „Datorită simbolismului său, (orașul Bahmut - n.r.) atrage multă atenție asupra sa și se creează multe mituri. De fapt, din punct de vedere operațional, nu reprezintă atât de multă valoare. Pur şi simplu este pământul nostru și apărăm fiecare metru de pământ. Atât timp cât există o oportunitate de a dăuna inamicului, de a îi doborî personalul militar și moralul, de a-i elimina capacitățile de luptă, vom continua să facem asta", a subliniat purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe „Est" din Ucraina.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu