Ultima oră: Trupele ruse staționate în Transnistria se pregătesc de luptă!

Postat la: 20.02.2022 - 18:36

Forțele ruse staționate în Transnistria (Republica Moldova) și-au declarat brusc pregătirea pentru luptă, scrie presa internațională.

Grupul Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria (GOTR) desfășoară sâmbătă seara exerciții militare de noapte. Analiști militari au evocat posibilitatea ca în cazul unei invazii, rușii să încerce să facă joncțiunea între separatiștii din Donbas și trupele din Transnistria. Exercițiile de pregătire de luptă intervin pe fondul desfășurării de trupe ruse de-a lungul graniței Ucrainei și a temerilor privind o posibilă invazie rusă.

Rusia neagă orice plan în acest sens. GOTR a fost formată la 1 iulie 1995, în urma reorganizării fostei Armate a IV-a sovietice, dislocată în Transnistria înainte de prăbuşirea URSS. În anul 1992, militarii ruşi au participat la conflictul armat de partea separatiştilor transnistreni, deşi Moscova insista asupra rolului său de pacificator. Capacitatea reală a contingentului rusesc din regiunea transnistreană, care are frontieră comună cu Ucraina, nu este cunoscută, în funcţie de surse variind de la peste 1.200 până la peste 2.000 de persoane.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu