Un portavion și două distrugătoare americane în deșert. China a construit machete ale navelor americane folosite ca țintă pentru armată

Postat la: 08.11.2021 - 18:06

Armata chineză a construit machete ale unui portavion şi altor nave de război americane, ca ţinte pentru antrenament, în deşertul din regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei, potrivit imaginilor din satelit luate de sistemul Maxar.

Machetele reflectă eforturile Beijingului de a construi capacităţi militare anti-portavion, în special împotriva Forţelor navale americane, în contextul tensiunilor crescute cu Washingtonul cu privire la Taiwan şi Marea Chinei de Sud. Imaginile din satelit arată că machetele sunt la dimensiunea normală a unui portavion şi a cel puţin două distrugătoare din clasa Arleigh Burke. Acestea au fost construite într-un complex din deşertul Taklamakan, potrivit Reuters.

Complexul a fost utilizat pentru testarea rachetelor balistice.Potrivit celui mai recent raport anual al Pentagonului privind armata chineză, în iulie 2020 Beijingul a efectuat un test cu şase rachete balistice anti-navă DF-21 în Marea Chinei de Sud, la nord de insulele Spratly, unde China are dispute teritoriale cu Taiwanul şi patru ţări din Asia de Sud-Est. Testarea unui sistem de rachete balistice anti-navă (ASBM) în deşert nu reflectă condiţii realiste ale unui mediu marin, care ar putea afecta senzorii şi ţintele, dar ar permite Chinei să realizeze testele în condiţii de siguranţă sporită,spun specialiștii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu