Un tweet al controversatului profesor Didier Raoult provoacă polemici în plin val pandemic: "Acest vaccin funcționează timp de 10 ani!"

Postat la: 06.01.2022 - 19:14

Profesorul Didier Raoult este din nou în centrul atenției la început de an. În seara zilei de miercuri, 5 ianuarie, directorul IHU Méditerranée Infection a publicat un mesaj foarte mediatizat pe contul său de Twitter, în care a făcut apel la populație să se vaccineze.

Dar nu împotriva Covid-19, deoarece epidemia se intensifică din cauza numărului exponențial de persoane infectate cu Omicron. Tocmai împotriva pneumococului, infecționistul face apel la francezi să se protejeze: "Nu uitați să vă vaccinați împotriva pneumococului, care revine în prezent și provoacă pneumonii mortale. Acest vaccin funcționează timp de 10 ani!", semnaleaza publicatia "La Depeche".

După cum ne amintește Santé publique France, infecțiile pneumococice reprezintă o problemă majoră de sănătate, provocând numeroase decese. 800.000 de copii cu vârsta sub 5 ani mor în fiecare an în întreaga lume, potrivit OMS. Dar mesajul de prevenire al lui Didier Raoult se referă și la vaccinul Covid-19, pe care infecționistul l-a criticat îndelung. După cum a arătat France Inter, cercetătorul din Marsilia a contestat în special "rata de protecție" a serurilor anti-Covid disponibile în prezent.

Tweetul său a provocat rapid o reacție din partea internauților, inclusiv a unor oameni de știință, care au denunțat "puterea sa de a provoca probleme" pe rețelele de socializare.

Et ça se dit l'élite!?
Au travers de ce simple message, D. Raoult fait une nouvelle fois la preuve de son pouvoir de nuisance dans la crise actuelle, entre désinformation et stratégie pour redorer son image sous des airs de bienveillance biomédicale.
1/n pic.twitter.com/ECv1MPK1M2

- Eric Billy \ud83c\uddeb\ud83c\uddf7\ud83c\uddea\ud83c\uddfa (@EricBillyFR) January 5, 2022

Ces dernières semaines, l'IHU Méditerranée a fait un retour remarqué sur le devant de la scène en publiant des données concernant un nouveau variant qui a touché 12 personnes dans le sud de la France.

Un nouveau variant COVID-19 à été détecté à l'IHU Méditerranée Infection issu de patients de Forcalquier. Il a été baptisé variant IHU et déposé sur GISAID sous le nom de B.1.640.2. pic.twitter.com/Rh3klIxy0w

- IHU Méditerranée Infection (@IHU_Marseille) December 9, 2021

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu