Ungaria: Certificatul de vaccinare e condiționat de doza a treia. Doza a patra devine disponibilă la recomandarea medicului

Postat la: 13.01.2022 - 19:49

Cetățenii maghiari vor fi eligibili, începând din 15 februarie, pentru un certificat de vaccinare doar dacă au primit o a treia doză („booster") sau doza a doua le-a fost administrată cu cel mult șase luni în urmă, a anunțat joi Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MTI.

„Semnificația trecerii prin boala Covid-19 se va modifica după varianta Omicron. Vaccinul este cel care asigură protecție, mai degrabă decât trecerea prin boală. (...) Oricine poate primi o a patra doză de vaccin împotriva Covid-19 după consultarea unui medic, un decret în acest sens va fi publicat în cursul săptămânii", a spus domnul Gulyas. În Ungaria, peste 6 milioane din cei 10 milioane de locuitori au primit cel puțin două doze de vaccin, iar 3,3 milioane au luat chiar și a treia doză. Totuși, acest lucru nu-i împiedică pe guvernanți să sporească presiune chiar și pe cei deja vaccinați.

Totodată, zilele care se impun în cazul carantinării/ izolării sunt flexibile. „Guvernul a mai decis să scurteze perioada de carantină de la zece zile la șapte zile", anunță reprezentantul cabinetului prim-ministrului Orban. La începutul lunii aprilie a anului curent, vor avea loc alegerile parlamentare și, probabil, referendumul pe teme legate de comunitatea LGBT. Sondajele plasează coaliția condusă de partidul Fidesz, a lui Viktor Orban, pe prima poziție. Situația este mai echilibrată decât la alegerile precedente, întrucât opoziția de stânga s-a coalizat împotriva actualei guvernări.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu