Vaccin sau exil: germanii care au fugit în Paraguay pentru a scapa de "restrictiile naziste"

Postat la: 28.12.2021 - 17:10

Potrivit presei germane, creșterea restricțiilor sanitare a determinat sute de anti-vaccinisti și activiști care lupta impotriva limitarii drepturilor omului să părăsească Germania pentru destinații care se presupune că oferă o mai mare libertate personală.

Unii și-au găsit refugiu în micul oraș Hohenau din sudul Paraguayului, relatează Deutsche Welle. Hohenau, un orășel din sudul Paraguayului cu 15.000 de locuitori, este "un paradis unde soarele strălucește și niciun nor nu tulbură cerul albastru". Și unde, în ultimele luni, "au convergent cetățeni antidemocratici, activiști de extremă dreapta, adepți ai teoriei conspirației și opozanți ai vaccinării și ai restricțiilor sanitare.", spune publicatia germana.

Cel puțin 30 de familii germane s-au stabilit în Hohenau fugind de "restrictiile naziste" - după cum le-au descris -, un oraș fondat de imigranți germani la începutul secolului XX, a raportat cotidianul paraguayan ABC în octombrie anul trecut. Cele mai multe dintre aceste familii locuiesc în cartierul sigur Manantial din această prosperă "colonie germană", unde există "un parc natural idilic" și unde cultura țării europene este "adânc înrădăcinată".

Ambasada Germaniei în Paraguay a declarat pentru Deutsche Welle că nu deține "date fiabile" despre germanii care au emigrat în această țară. Cu toate acestea, site-ul face trimitere la datele furnizate de serviciile de imigrație din Paraguay, care au înregistrat stabilirea a 1.077 de germani în 2021. După brazilieni și argentinieni, cetățenii din țara lui Goethe reprezintă a treia cea mai numeroasă populație străină din Paraguay

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu