Viktor Orbán: adoptarea de către UE a pachetului de sancțiuni împotriva Rusiei ar fi un eșec istoric!

Postat la: 06.05.2022 - 09:32

Noul pachet de sancţiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei, inclusiv un embargo asupra importurilor de ţiţei, ar face mai mult rău Ungariei decât Rusiei, a declarat premierul Viktor Orbán.

Printr-o scrisoare adresată președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Orban i-a spus că cel mai recent pachet de sancțiuni al UE riscă să submineze unitatea blocului, iar aprobarea sa ar fi un eșec istoric. Șeful biroului de presă al lui Orban nu a răspuns imediat la întrebările trimise prin e-mail pentru comentarii, susțin jurnaliștii de la Reuters.

Executivul Uniunii Europene a propus miercuri cel mai dur pachet de sancțiuni de până acum împotriva Moscovei pentru războiul provocat în Ucraina, dar mai multe țări europene sunt îngrijorate de impactul întreruperii importurilor de petrol din Rusia. O serie de țări dependente de gazul rusesc susțin că nu vor avea suficient timp să se adapteze noilor condiții. Ungaria și Slovacia au anunțat că vor primi gaz rusesesc până la sfârșitul anului 2023.

Orban mai susține în depeșa către Ursula van der Leyen că sancțiunile vor crește prețurile la combustibili și că nu există bani pentru o nouă infrastructură energetică. Premierul Ungariei a reușit anul trecut să încheie un contract preferențiar cu Gazprom, cumpărând gazul la prețul din 1994, când s-a semnat primul contract. Papa Francisc a declarat recent, într-un interviu, că a aflat de la Viktor Orbán că războiul din Ucraina se va încheia pe 9 mai 2022.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu