Vladimir Putin: "Elitele Occidentului trebuie să realizeze că este imposibil să învingi Rusia pe câmpul de luptă!"

Postat la: 21.02.2023 - 13:57

Rusia nu poate fi învinsă pe câmpul de luptă, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin într-un mesaj adresat Adunării Federale. „Ei (elitele Occidentului -n.red) nu pot decât să realizeze că este imposibil să învingi Rusia pe câmpul de luptă", a spus liderul rus.

După cum a subliniat președintele, Occidentul nu a încercat să-și ascundă scopul de a provoca o înfrângere strategică Rusiei. „Elitele Occidentului nu-și ascund scopul de a face Rusia, așa cum spun ei, să sufere, o „înfrângere strategică". pentru toți. Cu alte cuvinte, pentru a trimite un conflict local în faza unei confruntări globale", a subliniat Putin. „Tocmai așa înțelegem totul și vom reacționa în consecință. În acest caz existența țării noastre este pe ordinea de zi", a adăugat el.

„La o conferință recentă de la München, au existat acuzații nesfârșite adresate Rusiei. Se pare că acest lucru a fost făcut doar pentru a face pe toată lumea să uite ce a făcut Occidentul în ultimele decenii. Au lăsat geniul să iasă din sticlă. Au aruncat regiuni întregi în haos", a mai spus Putin. "Vorbesc într-un moment dificil-cheie pentru Rusia, într-o perioadă de schimbări cardinale peste tot în lume", a declarat Putin în introducerea la alocuţiunea sa rostită în faţa elitei politice a ţării şi a unor militari care au luptat în Ucraina.

„Conform estimărilor experților militari americani, ca urmare a războaielor - vreau să atrag atenția asupra acestui lucru: nu noi am inventat aceste cifre, sunt calculele proprii ale americanilor - ca urmare a războaielor pe care le-au avut Statele Unite dezlănțuite din 2001, aproape 900 de mii de oameni și-au pierdut viața și peste 38 de milioane au devenit refugiați.Acum încearcă să ștergă toate acestea din memoria umanității, pretinzând că așa ceva nu s-a întâmplat vreodată. Dar nimeni în lume nu a uitat asta", a subliniat Putin.

"Noi am făcut tot posibilul pentru a rezolva această problemă pe cale paşnică, prin negocierea unei căi paşnice de ieşire din acest conflict dificil, dar pe la spatele nostru se pregătea un scenariu foarte diferit", a declarat Putin. Preşedintele rus şi-a început discursul anual către naţiune la Moscova, la ora locală 12:05 (09:05 GMT), la o zi după ce preşedintele american Joe Biden a făcut o vizită-surpriză la Kiev şi a condamnat atacul „brutal" al Moscovei asupra unei ţări suverane.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu