Vladimir Putin își "rade" adversarii în Rusia: pedepse de până la 20 de ani de închisoare pentru rușii care "trădează" țara sau colaborează cu servicii secrete!

Postat la: 06.06.2022 - 12:39

Duma de stat din Federația Rusă a adoptat un proiect de lege în primă lectură care prevede pedepse de până la 20 de ani de închisoare în caz de înaltă trădare. Proiectul de lege a fost introdus de deputații Partidului Rusiei Unite, formațiune politică apropiată de președintele rus Vladimir Putin. Contextul este cu atât mai important cu cât protestele împotriva războiului din Ucraina au fost blocate de Moscova.

„Proiectul de lege propune clarificarea articolului 275 din Codul penal al Rusiei pentru a atribui acțiunilor de înaltă trădare legate de trecerea de partea inamicului în condiții de conflict armat sau operațiuni militare împotriva Federației Ruse", se arată în nota explicativă a proiectului de lege transmis Dumei de Stat, relatează Interfax. Astfel, pentru astfel de acțiuni în cazul adoptării proiectului de lege se vor ajunge până la 20 de ani de închisoare.

De asemenea, se propune stabilirea, la articolul 208 din Codul penal al Federației Ruse, a "responsabilității pentru participarea unui cetățean al Federației Ruse la un conflict armat sau la acțiuni militare împotriva intereselor țării noastre în absența semnelor de înaltă trădare" (articolul privind organizarea unei formațiuni armate ilegale sau participarea la aceasta prevede închisoarea de până la 20 de ani).

În plus, răspunderea este prevăzută pentru "punerea în aplicare a cooperării confidențiale cu serviciile speciale ale statelor străine, adică stabilirea secretă și menținerea contactului cu astfel de servicii sau cu reprezentanții acestora pentru a ajuta la activități îndreptate cu bună știință împotriva securității Federației Ruse". În același timp, "rămâne posibilitatea de a exonera o persoană de răspundere în cazul raportării voluntare și la timp către organele de stat competente cu privire la legătura sa cu un serviciu special străin".

De asemenea, introduce răspunderea pentru transferul, colectarea, răpirea sau stocarea pentru a transmite inamicului informații care pot fi utilizate împotriva forțelor armate ale Federației Ruse, comise în condiții de conflict armat. De asemenea, stabilește responsabilitatea pentru apelurile publice de a desfășura activități împotriva securității Federației Ruse sau de a împiedica autoritățile să își exercite competențele pentru a asigura securitatea Federației Ruse cu pedeapsă cu închisoarea pentru timp de până la 4 ani.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu