Vladimir Putin se fereste de Covid la bustul gol în apă înghețată

Postat la: 19.01.2021 - 18:33

Președintele rus Vladimir Putin nu și-a schimbat obiceiul în acest an și s-a cufundat în apa înghețată cu ocazia Bobotezei, a raportat portalul rus RBK. Anterior, purtătorul de cuvânt ortodox Hilarion a cerut credincioșilor să se abțină de la această tradiție din cauza pandemiei COVID-19.

Videoclipul împărtășit de reporterii de la Kremlin de la agenția de știri RIA Novosti, de stat, l-a arătat pe Putin pătrunzând în apă și scufundându-se de trei ori în timp ce se traversa înainte de a ieși în grabă din apa înghețată. „Este tradiția lui. El nu trădează tradiția ", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitry Peskov, cu puțin timp înainte ca videoclipul să apară online. Aceasta este prima înregistrare video oficială a lui Putin, în vârstă de 68 de ani, care se confruntă cu apele reci, din 19 ianuarie 2018, când s-a dezbrăcat și s-a cufundat în ape înghețate. Rapoartele despre băile sale de Bobotează din anii următori conțineau fotografii arhivate. Putin a fost implicat în activități, inclusiv de călărie, vânătoare, prinderea peștilor și relaxarea la soare în Siberia.

Rușii sărbătoresc în fiecare an sărbătoarea Bobotezei, scăldându-se în lacuri și râuri cu gheață pentru a sărbători botezul lui Isus în râul Iordan. În noaptea de 18-19 ianuarie, credincioșii ortodocși sărbătoresc Botezul Domnului. În acest timp, mii de ruși au participat la băi rituale, scufundându-se în apă rece ca gheața în rezervoare speciale sau găuri de gheață în formă de cruce. "Virusul nu se transmite sub apă, important este să menţinem distanţa", a declarat Svetlana Verbitskaya, după ce a făcut o baie în apa îngheţată, la fel ca mii de compatrioţi ai săi.

În pofida apelurilor autorităţilor civile şi religioase de a spori precauţiile în actuala situaţie epidemiologică şi de a respecta restricţiile impuse în diferite regiuni ale ţării, în care a fost interzisă împărţirea apei sfinţite din cauza riscului de contagiere şi pericolului pentru sănătate de a sta afară în condiţiile unor temperaturi foarte scăzute. Numărul locurilor amenajate pentru îmbăierea în apele îngheţate s-a redus totuşi la o treime faţă de anul trecut în contextul pandemiei. Responsabilul inspecţiei fluviale, Andrei Pecenin, a precizat că au fost puse la dispoziţie 2.630 de spaţii pentru ca oamenii să poată intra în apă, în timp ce anul trecut au fost amenajate 3.836.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu