Wali, cel mai temut lunetist din lume, răspunde ironic rușilor care au anunțat că l-au ucis: "Am fost ultimul care a aflat!"

Postat la: 23.03.2022 - 19:29

Canadianul Oliver Lavigne-Ortiz, cunoscut ca cel mai bun lunetist din lume, a infirmat informația făcută publică de propaganda rusă potrivit căreia ar fi fost ucis în Ucraina. În urmă cu o săptămână, armata lui Vladimir Putin a anunțat că ar fi murit în Mariupol.

"Nici o zgârietură. Am fost ultimul care a aflat că am fost mort", râde fostul soldat din Quebec poreclit "Wali", în timpul unui interviu acordat prin vdeoconferință publicației canadiene La Presse. Vestea morții sale a circulat începând din 15 martie. Prima care ar fi lansat-o a fost presa din China. Ulterior, informația a fost "confirmată" și de forțele speciale rusești pe un cont de Instagram. Pe Twitter, un utilizator a postat chiar fotografii cu "înmormântarea" lunetistului. Unitatea de luptători străini din care făcea parte a dezmințit însă informația despre presupusa lui moarte.

După ce a plecat săptămâna trecută pe front într-o unitate a armatei ucrainene, în prima sa misiune în regiunea Kiev, lunetisul a ajuns luni într-o locație sigură din țară. "Am văzut o minge de foc pe lângă mine la trei metri de capul meu. A fost suprarealist", a povestit Wali, adăugând că unul dintre frații săi de arme, un ucrainean, a fost împușcat și rănit.

Luptătorul canadian a precizat că nu a tras niciun foc în timpul acestor ciocniri, dar că a eliberat mai multe poziții de artilerie rusă și că asalturile conduse de unitatea sa au făcut posibilă "preluarea terenului de la inamic". "Este un pic ca un război de machos, care își umflă pieptul în timp ce se aruncă cu obuze mari unul în celălalt. Tancurile stau la periferie. Rușilor le este frică să se apropie. Există foarte puțin contact direct între luptători, dar presiunea este cu adevărat intensă", a mai povestit Wali.

Tânărul canadian a precizat că nu intenționează să revină acasă și nici nu vrea să convingă alți luptători să se alăture voluntarilor din Legiunea internațională. "Sunt lucruri groaznice pe care le vedem aici, în Ucraina. Realitatea este brutală, primitivă. Tocmai am ajuns, nu vom pleca imediat. Avem o treabă de terminat", a adăugat Oliver Lavigne-Ortiz.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu