Zelensky: "A venit Sfârșitul lumii!"

Postat la: 04.03.2022 - 12:10

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a lansat joi un apel disperat la ajutor, în timp ce atacurile Rusiei în întreaga țară s-au intensificat. "A venit Sfârșitul lumii", a declarat Zelensky în timpul unei conferințe de presă televizate la Kiev.

El a făcut apel la liderii occidentali care au rezistat apelurilor de a institui o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei. "Dacă nu aveți puterea de a închide cerul, atunci dați-mi avioane", a spus Zelensky. De asemenea, liderul ucrainean a făcut apel la negocieri directe cu președintele rus Vladimir Putin. "Dumnezeule, ce vreți? Lăsați țara noastră. Dacă nu vreți să plecați acum, așezați-vă cu mine la masa negocierilor. Dar nu de la 30 de metri distanță, ca în cazul Macron și Scholz", a spus Zelenski. "Stați jos cu mine și vorbiți. De ce vă este frică? Nu suntem o amenințare pentru nimeni", a adăugat el.

Comentariile sale au fost făcute la o săptămână după ce Putin a ordonat o invazie militară în Ucraina. De atunci, Rusia și-a intensificat asaltul asupra unor orașe cheie, după ce o încercare a forțelor sale de a înconjura capitala ucraineană, Kiev, a părut să eșueze. The New York Times a relatat miercuri că trupele rusești au cucerit Kherson, capturând primul lor oraș ucrainean important de la începutul invaziei. Biroul lui Zelensky a negat acest raport, afirmând că bătălia pentru orașul-port este în curs de desfășurare.

Bătăliile continuă să facă ravagii în alte orașe ucrainene, inclusiv în Kiev și Harkov, cele mai mari două centre de populație, în timp ce trupele ucrainene, depășite numeric, organizează o ripostă feroce care a fost ajutată de cetățeni obișnuiți care mânuiesc cocktailuri Molotov. Delegațiile ucraineană și rusă urmau să se întâlnească joi pentru o a doua rundă de discuții în Belarus, dar se pare că nu se întrevedea un final al invaziei. Zelensky a promis că va continua să apere națiunea și în același timp a implorat țările NATO să ajute. "Dacă noi nu mai suntem, atunci, Doamne ferește, Letonia, Lituania, Estonia vor fi următoarele", a spus el.

"Israelul nu ne-a ajutat!"

„Am vorbit cu conducerea Israelului. Vă spun sincer, poate că va suna puțin ofensator, dar cred că ar trebui să o spun. Avem o relație bună, într-adevăr, dar totul este testat de astfel de momente critice în viață, când este nevoie de un ajutor puternic" - a declarat Zelenski.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu