Zelensky spune că Ucraina este pregătită să se alăture reuniunii WEF de la Davos în timp ce caută finanțare postbelică

Postat la: 29.12.2022 - 17:09

Atunci când elitele globale ale afacerilor, finanțelor, băncilor și marilor guverne se vor reuni luna viitoare la Davos, în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial (WEF), Ucraina se va afla printre ele.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a confirmat miercuri că guvernul său va fi prezent la reuniunea din Elveția, dezvăluind că a vorbit din nou cu directorul general al BlackRock Inc. Larry Fink despre finanțarea efortului de reconstrucție postbelică.

"Specialiștii acestei companii ajută deja Ucraina să structureze fondul pentru reconstrucția statului nostru", a declarat Zelensky, care a avut o convorbire video cu Fink în septembrie, în discursul său de seară adresat națiunii, potrivit Bloomberg.

El nu a precizat dacă va participa personal la WEF din 16-20 ianuarie sau dacă va participa virtual, deși în trecut a fost un participant obișnuit la această reuniune de elită.

Bloomberg relatează că Zelensky a mai spus că a vorbit cu premierul italian Giorgia Meloni și a evocat perspectiva ca Italia să contribuie la consolidarea apărării aeriene a Ucrainei.

Zelensky și-a făcut o apariție prin intermediul unei înregistrări video la ultima reuniune, în luna mai, când a comparat țara sa cu Israelul în conversația cu șeful WEF, Klaus Schwab.

Liderul ucrainean i-a spus organizatorului de la Davos că, indiferent ce se întâmplă în conflictul actual, "cu un vecin ca acesta" - și anume Rusia - "orice se poate întâmpla oricând, iar războiul se poate repeta", după cum a relatat Breitbart News.

Zelensky a spus că, pe termen lung, guvernul ucrainean va trebui "să creeze astfel de condiții încât oamenii și întreprinderile să nu se teamă să existe în această țară, să prospere în această țară".

El a cerut apoi adunării să ia în considerare "exemplul Israelului", care se află într-un mediu la fel de ostil - dar care a reușit să se stabilească ca o economie relativ prosperă, cu o industrie tehnologică înfloritoare, în ciuda faptului că există într-o stare aproape constantă de conflict la nivel scăzut, sau chiar mai rău.

Schwab, fondatorul și președintele executiv al WEF, îi salutase anterior pe membri cu salutul: "viitorul este construit de noi... de o comunitate puternică... ca dumneavoastră, aici, în această sală".

"Istoria la un punct de cotitură: Strategii guvernamentale și de afaceri" a fost tema ediției din 2022 a organizației de lobby a ONG-ului fondat de inginerul și economistul german, în vârstă de 51 de ani.

Reuniunea anuală a WEF pentru 2023 va avea loc la Davos, în Klosters, în perioada 16-20 ianuarie.

Tema reuniunii este "Cooperarea într-o lume fragmentată", iar aproximativ 2.500 de persoane sunt așteptate să zboare din întreaga lume pentru a discuta în timp ce discută despre viitorul planetei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu