Adrian Năstase: "Noi ne batem mai mult pentru cerealele ucrainenilor decât pentru cerealele noastre!"

Postat la: 05.08.2022 - 07:04

Fostul premier Adrian Năstase a apreciat că ideea solidarității europene începe să nu mai fie „fertilă" și să se formeze un curent „suveranist" care pune pe primul loc interesele specifice ale fiecărei națiuni.

„Din păcate, NATO începe să aibe fisuri. Și Uniunea Europeană are fisuri. Noi avem naivitatea că trebuie să ne batem pentru interesele colective sau interesele altora. Așa cum, spre exemplu, în chestiunea cu circulația cerealelor din Ucraina, noi ne batem mai mult pentru cerealele ucrainienilor decât pentru cerealele noastre, care nu mai ajung pe barje și nu mai ajung în TIR-uri. Pe de altă parte nu știm să folosim astfel de leviere, astfel de elemente atunci când avem un anumit interes care nu se realizează de ani de zile. Mă gândesc la intrarea în grupul Schengen", a declarat Năstase.

„Noi ar trebui să înțelegem că s-a dezvoltat o ambianță suveranistă și ideea solidarității, unității europene și așa mai departe nu mai este atât de fertilă și ar trebui să fim conștienți de lucrul ăsta", a adăugat fostul premier. „Nu mai ajunge o singură umbrelă de securitate și de asta, după părerea mea, relația cu China poate fi în continuare foarte importantă", a mai apreciat Năstase.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu