Baronul Portofel și Generalul Izmană își fac partid. În curând va fi lansat la Focșani Partidul Interesului Național

Postat la: 02.10.2023 - 12:35

În scurt timp la Focșani va fi lansat un nou partid fondat de către fostul ministru Gabriel Oprea și baronul pesedist Marian Oprișan. Cel mai probabil acesta va avea în titulatură particula "Interesul Național" după cum și-a dorit fostul ministru și general cu patru stele Gabriel Oprea, fondatorul fostului UNPR (Uniunea Națională pentru Progresul României).

Cu toate că Oprișan cunoscut sub pseudonimul Portofel, ar fi vrut ca noua formațiune politică să se numească Partidul Victimelor Justiției. Asta deoarece se consideră "o victimă aflată sub prigoana organelor" timp de 9 ani cât s-a judecat procesul "Căprioara" de la Cluj. Dar și cu trimitere la dosarul penal al lui Gabriel Oprea - supranumit si Izmană - instrumentat de Parchetul General, generalul fiind acuzat de ucidere din culpă.

Surse de încredere din politica românească ne-au confirmat că cei doi s-au întâlnit de mai multe ori pentru acest scop al înființării noii formațiuni politice, în care vor să coopteze pe toți nemulțumiții din PSD și ALDE. La una dintre întâlniri au participat și fostul premier Viorica Dăncilă dar și deputatul PSD Elena Stoica, ultima fiind și nașa de cununie a lui Oprișan cu ce-a de-a doua soție Mihaela fostă Arbănaș, fostă Vasilescu.

În ultima vreme Oprișan s-a arătat tot mai nemulțumit de conducerea actuală a PSD și-n special de președintele Marcel Ciolacu care l-a îndepăratat de la conducerea filialei județene.

Cum la viitoarele alegeri Oprișan vrea cu disperare să candideze la șefia CJ Vrancea, caută acum să-și creeze un vehicul politic nou. Mai întâi a mers la Claudiu Târziu copreședinte AUR și a avut o discuție cu Marius Lulea fondator AUR, pentru a prelua conducerea filialei Vrancea, numai că cei doi l-au refuzat. Încă de la înființarea sa președinte al AUR Vrancea este fostul polițist Georgel Badiu, unchiul lui George Simion. (M.G.G.)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu